Кућа Добрих Вести

Login

Смедерево база за Европу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1PRIPREMEREPREZENTACIJAZAARNHEMСМЕДЕРЕВО - Репрезентативци су у Смедереву почели  тродневне мини припреме за Шампионат Европе ваздушним оружјем у Арнхему у Холаднији од 2. до 8. марта. Остали су после финала Купа СС Србије на најбољем ваздушном стрелишту  у Србији дружине Смедерево и до среде ће радити под будним оком стручног тима у коме су спортски директор СС Србије  Срећко Пејовић и тренери Јелена Аруновић, Драган Доневић и Маријана Новаковић.


Првог дана припрема др Марија Анђелковић и др Ненад Дикић из Анти допинг агенције Србије одржали су кратак семинар за репрезентативце и стипендисте МОС  „Стрељаштво - допинг, суплементација и исхрана“ коме је присуствовао и професор др Владимир Јаковљевић са Медицинског факултета у Крагујевцу.
- Имали смо препун календар у протеклих неколико месеци, било је напорно и финалом Купа СС Србије заокружили смо један важан део сезоне- каже Срећко Пејовић, спортски директор СС Србије.-  Ове мини припреме ће добро доћи да се поправи оно што није било баш најбоље а уочено је на финалу купа, потом долази десет дана индивидуалног рада у клубовима и полазак за Арнхем у две групе. Јуниорске селекције путују 2. марта, сениорске 4. марта.
1PRIPREMESEMINAR2У Москви прошле године на ЕШ, освојене су три медаље – златна уз европски рекорд женске репрезентације пушком, сребрна Андрее Арсовић и бронзана Иване Максимовић, обе ваздушном пушком. Пејовић овако оцењује шансе у Арнхему:
- Имамо екипе у свим дисциплинама способне за високе пласмане, скоро и да немамо слабог места у њима. Повољна околност је да нема додатног оптерећења јер ово такмичење није квалификационо за Рио, тако да су на нишану само европске медаље. Мислим да у свакој селекцији имамо и кандидате за појединачна финала и борбу за трофеје.
Први тренинг на припремама обележиле су Драгана Тодоровић са 418,7 и Милутин Стефановић са 418,3 круга (гађало се са 40 дијабола) а у финалу где су сви гађали 20 дијабола фантастични су били Миленко Себић и Стеван Плетикосић са по 209,9 кругова, да би у додатном распуцавању уз бурно навијање  Себић погодио 10,4 а Плетикосић 10,1 круг... У уторак су планирана два тренинга а у среду још један.  На припремама није Ивана Максимовић која, по посебном програму са својим тренером Гораном Максимовићем, вредно ради у Шпанији. Враћа се у Београд 2. марта и са репрезентацијом одлази у Арнхем.
1PRIREMESEMINARНа ЕШ у Арнхему гађаће укупно 18 стрелаца у шест екипа - пушка, сениори: Миленко Себић (Ц. звезда), Милутин Стефановић и Стеван Плетикосић („Чика Мата“), сениорке: Андреа Арсовић (Партизан), Ивана Максимовић („Академија Максимовић“) и Драгана Тодоровић (Нови Београд Ушће), јуниори: Лазар Ковачевић (Јагодина), Андрија Миловановић (Ниш), Стеван Јовановић („Чика Мата“) и јуниорке: Милица Бабић (Палилула), Сања Вукашиновић (Нови Сад) и Нина Радуловић (Звездара).
Пиштољем ће гађати – сениори: Дамир Микец (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац) и Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице) и сениорке: Зорана Аруновић и Јасна Шекарић (Ц. звезда), Бобана Величковић (Бор 030).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 23 фебруар 2015 17:39
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија