Кућа Добрих Вести

Login

Нова лига пуна брига

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1uokssbanjadragojlovicБАЊА ЈУНАКОВИЋ - Српска куглашка лигашка, куп и појединачна такмичења (осим ветерана који играју у Зрењанину још овај викенд, а има их 124) за сезону 2014 – 2015. су успешно завршена, згуснути календар је, уз знатне напоре, реализован до краја, али  лиге за нередну сезону су – пуне брига!


Према речима председника ТК Милоша Митровића на састанку Управног одбора КС Србије у Бањи Јунаковић, због иступања мушког суперлигаша екипе Ниш пута, која се аутоматски сели у најнижи ранг (Прву српску лигу – Центар), као и најаве да ће од учешћа у мушкој Супер лиги Србије одустати већ пласирана екипа, мораће да се организују квалификације за попуну Супер лиге. Чланови Управног одбора усвојили су закључак да победници Прве лиге Србије – Центар и Војводина иду директно.  Уколико победник из неке групе одустане, иде следећи по пласману. Ако се, и после тога, појави упражњено место, у квалификације иде деветопласирани тим Супер лиге (Србије Ибар из Краљева) и само следећи по пласману иза деректно пласираног који је одустао.
Прелазни рок биће до 10. до 30. јуна. Календар такмичења за 2015 - 2016. стављен је на „јавну расправу“, очекују се примедбе и сугестије, а чланови ТК ће настојати да га тако направе да се избегну ситуације из минуле сезоне када се дешавало да су се у једном викенду играла три такмичења.
Председник КСС Урош Драгојловић, обавестио је  о програму припрема за пионирски Светски куп, кадетско и сениорско СП у Шпајхерздорфу (4 - 23. мај), и захвалио се Министарству омладине и спорта Србије на огромној помоћи куглашком спорту који је лане донео 15 трофеја и један је од најуспешнијих у породици неолимпијских спортова. Одигране су пријатељске утакмице са Румунуијом и Немачком,  у Бањи Јунаковић овог викенда гостују светски шампиони Мађари  и после ових пријатељских мечева сениорске репрезентацаије ће наставити рад до поласка у Немачку. Званични превозник биће Ласта.
- Немачка је скупа и морали смо да штедимо, па ће ја возити пионира и пионирку на Светски куп а са њима ће бити  као стручна подршка генерални секретар КСС и селектор јуниора Војко Павловић. Уз кадете ће бити члан УО КСС Младен Праштало. Са сениорима, чије такмичење траје скоро десет дана, биће једино селектори. У делегацији су само још вођа пута као и председник Комисије за информисање – истакао је председник КСС Урош Драгојловић који ће бити шеф  српске делегације у Шпајхерздорфу и присуствовати и конгресу Међуанародне куглашке федерације ФИК НБЦ.
Међународни куглашки камп талената одржаће се од 2. до 8. август у Прерову у Чешкој и организатори примају троје учесника узраста  15 и 16 година као  тренера. Цена је 150 евра по особи.
Усвојен је и финансијски извештај за 2014. као и програм за 2015.
Појединачни Светски куп за пионире одграће се у Шпајхерздорфу од 6. до 8. маја, затим ће се одржати екипно и појединачно кадетско Првенство света од 8. до 13. маја и на крају од 13. до 23. маја екипни сениорски Шампионат света.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 02 мај 2015 21:46
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија