Кућа Добрих Вести

Login

Сусрет са човеком који говори о нади

Оцените овај чланак
(2 гласова)

nick-pozivnica-finalmc-uvodnaБЕОГРАД – На Правном факултету Универзитета у Београду предавање ће одржати сутра, 21. септембра, Ник Вујичић, млади човек нашег порекла, који је успео да превазиђе своје физичке недостатке и данас може бити узор свакоме у свету.

Правни факултет је саопштио да су због великог интересовања за сутрашње Вујичићево предавање, у сарадњи са компанијом Теленор, обезбедили директан видео пренос предавања путем интернета.

Поред тога, у сарадњи са овим финским оператером обезбеђен је и директан пренос предавања на великом екрану испред зграде Правног факултета.

Сви који буду у прилици да уживо виде Ника имаће могућност да се с њим сретну испред Факултета, након предавања, наводи се у данашњем саопштењу организатора овог скупа – Универзитета у Београду, Секције младих перспективних лидера – Sample и Фондације Ана и Влада Дивац.

Директан видео пренос путем Интернета може се пратити преко сајта www.stvarnovazno.org/nik, а предавање ће се одржати 21. септембра 2012. године у амфитеатру „Радомир Д. Лукић“ на Правном факултету, Булевар краља Александра 67, од 12:30 до 14:00 часова.

nick-pozivnica-finalmc

 

Ник Вујичић у Србији

Живимо данас у ужурбаном свету у коме многима радост често нестаје док трагају за смислом живота. Ник, иако без руку и ногу, данас живи животом пуним радости са сврхом која нас надахњује да и ми трагамо за пунином живота.

У Београду и Новом Саду у наредна два дана, у оквиру хуманитарне манифестације, људи ће моћи да чују и упознају Ника Вујичића, рођеног у Аустралији, а који данас живи у Америци. Уживајући у предвиђеном богатом програму сви који желе моћи ће да помогну нашим суграђанима са посебним потребама, јер ће сав приход од продаје карата бити поклоњен особама са инвалидитетом, навели су организатори. Цена улазнице је 500 динара, а продајна места су на билетарници САВА ЦЕНТРА у Београду, хале СПЕНС у Новом Саду и књижаре ВУЛКАН. Онлајн (онлине продаја) www.gigstih.com.

 

Ник - људи су драгоцени

Рођен без руку и ногу и без икаквог јасног медицинског објашњења за своје стање, Ник је кренуо за ведрим животним циљем како би утицао на свет. Његова жарка жеља за ширењем наде са једне стране света на други је заразна и потпуно трансформациона. Иако суочен са многобројним изазовима и препрекама, он верује да му је Бог дао снагу да превазиђе оно што би други назвали немогућим. Обишао је више од 19 нација и говорио пред више од два милиона људи широм света, пружајући наду у многобројним школама, црквама, затворима, сиротиштима, болницама, стадионима, домовима за особе са инвалидитетом показујући људима колико су драгоцени.

Подршку овој хуманитарној манифестацији пружају и неке познате личности из наше земље, као што су Новак Ђоковић, Принцеза Катарина, Владе Дивац и други.

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 20 септембар 2012 19:23
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија