Кућа Добрих Вести

Login

Богат викенд на два точка

Оцените овај чланак
(0 гласова)

БАЊАЛУКА, БЕОГРАД, КОЊА, РОВИЊ - Љубитеље бициклизма очекује изузетно богат викенд и на друму али и на планинским стазама и то у чак шест трка у четири државе.

Тако ће се у друмском бициклизму одржати две трке Бањалука - Брчко (194) и Бјељина - Београд (196) км, а ко воли излет у природу бициклисте из Бјељине моћи ће да дочека на врху Авале у недељу око 15,30 часова.

Једна од најпопуларнијих трка у региону, „Бањалука – Београд“, која се одржава у два дела, оба у категорији 1.2 за бодове у Европа туру, оджаће се 21. и 22. априла и бициклисти ће у два дана прећи скоро 400 км.

У исто време наше две младе селекције, кадетска и јуниорска су на тркама у иностранству. Кадети учествују на Фестивалу младих у Коњи у Турској у суботу и недељу и тренери Зоран Вукосављевић и Дејан Перчић одвели су на две једнодневне трке Дарија Нимчевића (Спартак, Суботица), Игора Чипкара (Шид), Андреја Головића (Партизан) и Милана Рулића (Боба, Ваљево).

Селектор јуниора Саша Гајичић, повео је на етапну трку јуниорског светског Купа нација „Кроз Истру“ у Хрватској, која ће се одржати од 20. до 22. априла овај састав: Милош Борисављевић и Марко Полумирац (обојица Металац, Краљево), Стефан Стевановић и Борислав Симоновић (обојица Борац), Александар Митић и Лука Котур (обојица Партизан, Београд). Прва етапа је у петак Ровињ - Бузет од 97 км.

Двојица српских асова, олимпијских кандидата Иван Стевић (Партизан) и Габор Каса (Спартак, Суботица) возиће од 22. до 29. априла у мајицама „Салкано тима“  „Председичку трку“ у Турској у високој ХЦ категорији.

За оне који воле брдске стазе и богазе, права прилика да уживају је трка Лиге Србије у планинском бициклизму у Рибарској бањи у недељу 22. априла. Старт за елиту, жене, јуниоре и јуниорке је у 13 часова, од 11 часова возиће хобисти, кадети и полетарци. Трку у част Петра Првог Карађорђевића организују вредни бициклистички радници Беле Стене из Крушевца, уз подршку Специјалистичке болнице Рибарска бања и БСС.

Тибор Тарјан и сјајни тим Дунавског купа зову мастерсе, аматере и рекреативце на трку у планинском бициклизму на стази излетишта  Селиште код Буковца у недељу 22. априла. Старт је у 11 часова на кружној стази за планински бициклизам са кругом од 3,6 км.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија