Кућа Добрих Вести

Login

Прво "ВН Новог Сада" па тренинг трка

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1VNNOVOGSADAPOBEDNIK2013ESADHASNOVICПЕТРОВАРАДИН - Бициклистички клуб Војводина организоваће у недељу 6. априла прву трку новог такмичења Купа Србије „Велика награда Новг сада“.
Стаза је кружна у Петроварадину са кругом од 4,2 км и окупљање је до 10,30 часова код ресторана Ловотрус у близини ОШ „Јован Дучић“ у Петроварадину. Елита и јуниори возиће 84 км (20 кругова), жене и кадети 42 км (десет кругова) а млађи кадети 34 км (осам кругова). Стаза је затворена за саобраћај.


После трке, селектор за друмски бициклизам Радомир Павловић планирао је тренинг од Новог Сада до Београда од око 80 км. Стаза за сениоре водиће преко Сремских Карловаца, Банстола, Инђије, Старе Пазове, Батајнице и Земуна до Ушћа где је циљ код ресторана Астерикс и сервиса Бозаро. Јуниори ће ићи преко Сремских Карловаца и Банстола до Инђије где је циљ.
Павловић је на тренинг трку позвао сениоре Ивана Стевића, Николу Козомару, Небојшу Јовановића и Дејана Марића (сви ОБК Београд), Јована Зекавицу, Марка Даниловића, Стефана Стефановића, Игора Антонијевића (сви Борац, Чачак), Милоша Борисављевића, Марка Полумирца, Милоша Миладиновића (сви ЦЦН Металаца), Немању Амбруша, Луку Котура (обојица Партизан), Габора Касу (Спартак) и Марка Станковића.
Од јуниора, на листи су Душан Рајовић, Андрија Чукић (обојица ЦЦН Металац), Дарио Нимчевић и Милан Драгојевић (Спартак), Никола Росић (Шумадија Биро план, Аранђеловац), Елведин Ћатовић, Душан Калаба, Андреј Галовић (сви Партизан), Милан Богдановић и Миљан Костић (обојица Железничар МБН, Ниш).
Тренери сарадници на тренинг трци биће Радиша Чубрић (ЦЦН Металац), Предраг Прокић (Борац), Драган Спасић (Железничар МБН), Миодраг Вулета (Шумадија Биро план), Дејан Перчић (Спартак) као и сви тренери чији ће возачи бити на старту тренинга који је отворен за све заинтересоване. Бициклистички савез Србије обезбеђује два возила за пратњу тренинга, путну храну за позване и превоз јуниора од Инђије до Београда.
- Циљ оваквих тренига је да што чешће окупљамо шири састав репрезентације и кроз заједнички рад да покушамо да усавршимо техничко - тактичке способности репрезентативаца, али и да, на неки начин, урадимо и прву селекцију кандидата за наредне репрезентативне акције – каже Радомир Павловић.- Стаза је идеална за рад на тактичким задацима, овог пута инсистираћемо посебно на  увежбавању тимског рада када је у бегу група или појединац. Старт тренинг трке је десет минута после проглашења победника у тркама за Куп Србије.
Прошле године на „Великој награди Новог Сада“ у елити је славио Есад Хасановић из крагујевачког Радничког испред Стефан Стефановића из Борца и Ивана Стевића из ОБК Београда.
 Код дама победила  је Јелена Ерић из ЦЦН Металца, док су у јуниорској трци доминирали гости из Винковаца (Хрватска) освојвпи прва три места. Најбои млађи кадет био је  Вељко Стојнић (С тим, Сомбор)  а код кадета најбржи је био Алмин Хоџић (Трнава, Нови Пазар).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 05 април 2014 16:20
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија