Кућа Добрих Вести

Login

„Олимпијски час“ Јасне Шекарић, Андрее Арсовић и Владе Дивца

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1sajamarsovicdivacsekaricБЕОГРАД - Јасна Шекарић и Андреа Арсовић које су на Светском шампионату у стрељаштву у Гранади у септембру донеле прве олмпијске визе за Рио српском спорту, са председником Олимпијског комитета Србије Владе Дивцем одржале су „Олмпијски час“ за ученике београдске Основне школе „Рибникар“ на штанду Олимпијског комитета Србије на Сајму спорта у хали 2 „Београдског сајма“.


Ђаци су у току олимпијског часа учили и о олимпијским играма, историји олимпијског покрета, олимпијским симболима и фер плеју. Потом су Арсовићева која има еворпско злато 2010, сребро 2014. ваздушном пушком и сребрни кристални глобус из финала Светског купа ове године и Шекарићева, која је на седам Олимпијских игара освојила пет медаља, са Дивцем одговарале и на питања ђака.
Сајам спорта отвoрио је министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић, а учеснике и госте, бројне спортисте спортске раднике и стручњаке поздравио је и градоначелник Београда Синиша Мали.
- Сајам је изванредан, сви грански савези су се потрудиили да дивно опреме штандове, има шта да се види, али и да се опробате у неком спорту – рекла је Шекарићева.- На штанду Стрељачког савеза Србије посетиоци могу да се опробају у гађању ласерском пушком и пиштољем и позивам све којима је спорт на срцу да дођу и поведу децу да се лепо дружимо и забављамо и наредна два дана.
1sajamarsovicisekaric2Андреа Арсовић је посебно нагласила да без Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије не би било ни Сајма спорта и захвалила се у име спортиста на сјајној манифестацији:
- Обрадовало ме је када сам на сајаму видела много ђака, надам се да ће их наставници довести и у наредна два дана. Штандови су изванредни, била сам  у хали од отварања сајма до позних вечерњих часова и уживала сам у шетњи кроз ово шаренило. Спорт је заста најлепше лице Србије.
Наредни „Олимпијски час“ ОКС је у суботу 29. децембра од 16,30 до 18,00часова са Иваном Максимовић и Немањом Мајдовим.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија