Кућа Добрих Вести

Login

У програму Рио 2016. 58 спортиста

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1izvrsniodboroks20febБЕОГРАД - Програмска комисија Олимпијског комитета Србије саопштила је на седници Извршног одбора ОКС у Београду да 58 спортиста индивидуалних спортских грана на основу остварених резултата испуњава критеријум да се нађе у програму “Рио 2016”.


Новоквалификована спортисткиња је бициклисткиња Јована Црногорац, која се сада налази у трећој категорији. Оствареним резултатима на критеријумским такмичењима известан број спортиста променио је категорију. Тенисер Ненад Зимоњић прешао је из друге у прву категорију, стрелци Дамир Микец и Милутин Стефановић и тенисерка Ана Ивановић прешли су из треће у другу, а теквондиста Дамир Фејзић, тенисерка Јелена Јанковић, мушки четверац без кормилара и мушки кајак једносед из друге у трећу категорију.
Спортистима из треће категорије статус важи годину данан па је Извршни одбор потврдио да су стрелци Бобана Величковић и Димитрије Гргић, пливач Иван Ленђер, џудисти Александар Кукољ и Јована Рогић и рвачи Кристијан Фрис и Виктор Немеш продужили статус у програму  “Рио 2016”.
Женска кошаркашка репрезентација Србије на основу оствареног резултата на Светском првенству прешла је из треће у другу категорију тимских спортова.
Извршни одбор је потврдио да су 79 спортиста и спортисткиња у 13 спортова испунили квалификационе критеријуме међународних федерација, као и интерне критеријуме Олимпијског комитета Србије за прве летње Олимписјек игре Европе у Бакуу од 15. до 28 јуна ове године.
Шансу да се квалификују имаће још стреличари, бадминтонци, џудисти, теквондисти, синхроне пливачице и каратисти, док у стоном тенису и ватерполу већ имамо квалификоване спортисте, али је потребна потврда међународних федерација, јер су квалификације у тим спортовима у току.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 20 фебруар 2015 14:24
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија