Кућа Добрих Вести

Login

Пејовић одбрао за Минхен и Баку

Оцените овај чланак
(0 гласова)



1pripremesrecko2БЕОГРАД -  Срећко Пејовић спортски директор Стрељачког савеза Србије одредио је  стрелце за  Светски куп у Минхену од 26. маја до 2. јуна и саопштио је поменични списак учесника са дисциплинама за прве летње Европске олимпијске игре у Бакуу у Азербејџану од 12. до 28. јуна.


У Минхену ће пушком нишанити нове олимпијске визе Миленко Себић (Ц. звезда, све три дисциплине-  МК пушка тростав и 60 лежећи и ваздушна пушка), Милутин Стефановић („Чика Мата“ – ваздушна пушка, ван конкуренције МК пушка тростав и 60 лежећи), Немања Миросављев (Нови Сад –МК пушка тростав и 60 лежећи), Стеван Плетикосић („Чика Мата“ – све три дисциплине), Дејан Пешић (Панчево - ван конкуренције МК пушка тростав и 60 лежећи), Андреа Арсовић (Партизан) и Ивана Максимовић („Академија Максимовић“) - обе ће гађати МК пушком тростав и ваздушном пушком, Драгана Тодоровић („Нови Београд Ушће“ – МК пушка тростав,  ван конкуренције ваздушна пушка),  Јелена Живковић (Јагодина –ван конкуренције МК и ваздушна пушка) и Катарина Бисерчић (Ниш – ваздушна пушка, ван конкуренције МК пушка тростав).
Пиштољем, гађаће МК и ваздушни пиштољем Димитрије Гргић (Академац), Дамир Микец (Полицајац) и Андрија Златић („Алекса Дејовић“), као и Зорана Аруновић (Ц. звезда) и Јасмина Гргић (Смедерево), док ће по једну дисциплину у конкуренцији гађати Јасна Шекарић (Ц. звезда -МК пиштољ) и Бобана Величковић (Бор 030 - ваздушни пиштољ). Другим оружјем обе ће гађати ван конкуренције за „ем – ку – ес“.
1pripremenovisad2У стручном штабу на олимпијском стрелишту у Минхену биће Срећко Пејовић, Драган Доневић, Јелена Аруновић, Александар Златић и Горан Максимовић.
 У Бакуу ће гађати  12 стрелаца а имаћемо и два микс тима. МК пушком обе дисциплине гађаће Немања Миросављев и Миленко Себић, ваздушном пушком Милутин Стефановић и Стеван Плетикосић.  Са оба оружја, ваздушном и МК пушком тростав за медаље ће се борити Андреа Арсовић и Ивана Максимовић. Зорана Аруновић гађаће са оба пиштоља, Јасна Шекарић само МК пиштољем, а Бобана Величковић само ваздушним пиштољем.  Дамир Микец ће на ватрену линију МК и ваздушним пиштољем, Димитрије Гргић само ваздушним а Андрија Златић само МК пиштољем.  У стручном тиму биће Срећко Пејовић, Драган Доневић и Јелена Аруновић.
- Већина репрезентативаца је на припремама у Новом Саду  за Светски куп у Форт Бенингу у САД  од 11. до 19. маја – каже Пејовић.-   Миленко Себић, Немања Миросављев, Стеван Плетикосић, Милутин Стефановић, Андреа Арсовић, Катарина Бисерчић и Јелена Живковић вредно тренирају пушком, пиштољем бруси форму Димитрије Гргић. Зорана Аруновић, Јасмина Гргић, Јасна Шекарић и Бобана Величковић придружиће им се у среду 29. априла, док ће Ивана Максимовић и Драгана Тодоровић са Гораном Максимовићем доћи на припреме од 4. до 9. маја. Позвао сам и две јуниорке  Милицу Бабић и Сању Вукашиновић које сјајно гађају ове сезоне.  Дамир Микец је на приремама у Сплиту, док Андрија Златић тренира у Ужицу. Не иде у Форт Бенинг, потребан му је одмор и дужи период без такмичења. Почео је рад са новим МК пиштољем,  мислим да ће га мања пауза освежити и вратити у форму да пружи највише када буде најпотребније.
Пејовић, коме на припремама асистирају тренери репрезентације Драган Доневић и Јелена Аруновић, посебно истиче:
1pripremenovisad1- Ове седмице смо имали доста обавеза, лекарске прегледе стипендиста МОС и учесника Европских игара, тако да нису сви стартовали заједно на припремама. Планове нам  ремети квар на електронским метама за 25 метара. Веома сам задовољан резултатима на првом ИССФ Светском купу у Чангвону. Осим квота Гргића и сребрне  медаље и квоте Ивана Максимовић, било је сјајних резултата, два Себићева финала и два лична рекорда, Микецово финале, неколико високих резултата близу финала, лични рекорд Милутина Стефановића у троставу, а Зорана Аруновић је испустила “већ виђено” финале...
Срећко Пејовић је мало “промешао карте” за Светски куп у Минхену:
- Поред Европских игара у Бакуу, где стрелци учествују  на основу квота Европске стрељачке конфердерације - ЕСК, очекује нас и Универзијада у Гванжуу у Кореји од 3. до 14. јула као и  Првенство Европе МК оружјем у Марибору од 19. јула до 2. августа и оба су квалификациона за Рио – објаснио је Пејовић.-  Шансу ће добити више стрелаца, тамо где имамо већи квалитет и где очекујемо продор млађих такмичара. За Европске игре, пријављени су два тима у миксу - ваздушном пушком Милутин Стефановић и Андреа Арсовић, златни са Првенства Европе у Арнхему, а пиштољем Бобана Величковић и Димитрије Гргић. Овде сам променио план, овако Дамир Микец и Зорана Аруновић које сам првобитно одредио за микс, добијају обе дисциплине, а Гргић и Величковићева још једну прилику. Направљен је баланс да би се сви лакше фокусирали на форму тамо где су најбољи.
На крају, Пејовић је оценио и први Куп СС Србије МК оружјем одржан минулог викенда у Новом Саду:
-Издвојио бих одличне резултате пушком Милице Бабић и Сање Вукашиновић а код јуниора Лазара Ковачевића и Андрије Миловановић који су постигли личне рекорде у троставу. Млади стрелци ће ићи у Осијек 2. и 3. маја на квалификације за Лигу младих Европе. Мај ће бити пун обавеза, надам се и високих резултата и пласмана…
На Светском купу у Форт Бенингу (САД) од 11. до 19. маја  гађаће – пушка: Стеван Плетикосић („Чика Мата“), Миленко Себић (Ц. звезда) и Милутин Стефановић („Чика Мата“), Андреа Арсовић (Партизан) и Ивана Максимовић (Академија Максимовић), пиштољ: Димитрије Гргић (Академац) и Дамир Микец (Полицајац), Јасна Шекарић и Зорана Аруновић (Ц. звезда),  Бобана Величковић (Бор 030) и Јасмина Гргић (Смедерево).
Србија до сада има четири олимпијске визе и освојили су их прошле године на СП у Гранади Андреа Арсовић (пушка) и Јасна Шакарић (пиштољ) а ове године у Чангвону на Светском купу Ивана Максимовић (пушка) и Димитрије Гргић (пиштољ).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 28 април 2015 16:25
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија