Кућа Добрих Вести

Login

Балкански падобрански скок пријатељства

Оцените овај чланак
(0 гласова)

padobranБЕОГРАД - „Балкански падобрански скок пријатељства“ одржаће се 22.маја на аеродрому Лисичији Јарак у Београду у част прослави 70 година победе над фашизмом.


Ову манифестацију подржала се Министарства Републике Србије, а министар рада и социјалне политике Александар Вулин званично ће отворити прославу, објавио је Ваздухопловни савез Србије


Скоро стотину падобранаца из 13 земаља, током три дана, скакаће од јутра до мрака. Српским падобранским ветеранима али и активним падобранцима, придружиће се колеге из Русије, Бугарске, В.Британије, Француске, Шпаније, Швајцарске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Белгије и Македоније. Између осталих, учествоваће и осведочени пријатељ српског народа, некадашњи вођа француских специјалаца, носилац ордена „Светог Саве“  пуковник Жак Огар.


Организатори овог скупа су паодбрански клуб „Архистратиг“ из Београда и Ваздухопловни савез Србије уз покровитељство Министарства омладине и спорта, као и велику подршку Министраства унутрашњих послова, Министарства рада, запошљавања, социјалних и борачких питања, ПК „Феникс“ и ПК „Сребни змај“.


Из Министарства је најављено је да ће министар Александар Вулин свечано отворити манифестацију.


Падобранци ће искакати са висина од 1500-3000 метара из два авиона Цесне 206 и 182. Међу веома искусним падобранцима и инструкторима, скакаће и падобрански почетници, којима ће ово бити својеврсна прилика да прошире своје знање из овог атрактивног ваздухопловног спорта. Уз соло скокове, падобранци ће организовати и тандем скокове за све заинтересоване грађане.

 

Улаз на аеродром Лисичији Јарак, биће слободан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 21 мај 2015 20:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија