Кућа Добрих Вести

Login

Развијамо женски фудбал

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zelenoБЕОГРАД - У Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови недавно је одржана конференција Фудбалског савеза Србије поводом сарадње ФИФА и ФСС на Програму развоја женског фудбала.


На почетку конференције је потписан Уговор између ФС Србије и агенције Лепа Србија која ће бити задужена за маркетиншки сегмент развоја и промоције женског фудбала у Србији.


Иначе, предлог маркетиншке стратегије ове агенције, ФИФА је усвојила и оценила максималном оценом. Уговор су потписали Небојша Ивковић, генерални секретар Фудбалског савеза Србије и Предраг Ћеранић, директор Лепе Србије.


У периоду од 6. до 10. августа у Кући фудбала у Старој Пазови боравила је Хоуп Пауел, инструктор за женски фудбал ФИФА и бивша интернационална играчица која је била селектор Енглеске женске фудбалске репрезентације и женског олимпијског фудбалског тима Велике Британије до августа 2013. године. Она је одржала стручни семинар тренерима 30 клубова из Србије а у складу са ФИФА програмом развоја женског фудбала.


“Захвална сам ФИФА и ФСС што имам привилегију да будем предавач тренерима у Србији. Као селектор Енглеске сениорске репрезентације већ сам боравила у Београду, када су наше репрезентације одиграле узбудљиву квалификациону утакмицу, која је завршена без победника, 2:2. Вашим репрезентативним селекцијама желим успешне квалификације. Сигурна сам да ће полазници семинара стећи нова сазнања, која ће им користити у њиховом раду у женском фудбалу”, истакла је Хоуп Пауел.


Фудбалски фестивал за девојчице


Челници Фудбалског савеза Србије најавили су и наставак фудбалских фестивала за девојчице под покровитељством ФИФА који ће се од 5. до 13. септембра одржати на регионалном нивоу у Београду, Новом Саду, Јагодини и Убу, док ће завршни национални фестивал бити одржан 19. септембра у СЦ ФС Србије у Старој Пазови.


О значају развоја женског фудбала у Свету и Србији, чврстој одлуци ФИФА и ФСС да се овој теми приступи на најозбиљнији могући начин, како се ти планови остварују и шта ће се све урадити у ближој будућности говорио је и Небојша Ивковић, генерални секретар ФСС.


“Пре двадесет година сам се уверио колико је женски фудбал развијен и популаран у скандинавским земљама. Све активности које на том пољу спроводи ФСС указује на то да женски фудбал у Србији напредује и има перспективу. Последњих пет година значајно је подигнут квалитет женског репрезентативног и клупског фудбала у Србији. Желим да се захвалим ФИФА и Хоуп Паул због организације овог семинара, који ће још више унапредити стручни рад у клубовима”, рекао је том приликом Ивковић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 12 август 2015 23:46
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија