Кућа Добрих Вести

Login

Победа нашег пилота параглајдера у суперфиналу Светског купа

Оцените овај чланак
(3 гласова)

startizvazduhaБЕОГРАД - Наш пилот параглајдериста Горан Ђурковић поред низа победа које је ове године забележио, успео је да постане и победник у суперфиналу Светског купа у прецизном слетању параглајдером, док је Тамара Костић се освојила бронзу у женској категорији.

 

У суперфиналу Светског купа у прецизном слетању параглајдером које је одржано у Кини учествовало је 30 најбољих пилота света, а као победик изашао је наш пилот – Горан Ђурковић, саопштио је Ваздухопловни савез Србије.

 

 

Као квалификације за ово такмичење користио се генерални пласман Светког купа за ову годину (где Горан иначе држи прво место), а учестовало је по десет пилота из Европе, Азије и десет из Кине као земље домаћина. Из Србије је позвано чак пет такмичара – поред Ђурковића, Србију су представљали и Слободан Малетић, Тамара Костић, Иван Павлов и Драган Попов (као замена за Дејана Валека који је морао да одустане због здравствених проблема).

 

 

Осам такмичарских серија (иначе, максималан број) урађено је у једном дану, коме су претходила два дана тренинга. Сјајни резултати и неизвесност до самог краја обележили су ово надметањe.

 

 

„Тамара се већ од почетка истицала у женској конкуренцији и до пола такмичењ се држала првог места, па ју је касније престигла такмичарка са Тајланда. У укупној конкуренцији, прво место се мењало из серије у серију. Заиста велика конкуренција и такмичење које ћу памтити по јако добрим резултатима“, каже Горан Ђурковић.

                              Nasletanju

 

После финалне серије, он је имао исти број поена као и такмичар из Индонезије, па су њих двојица ишли на још један лет који је одлучио победника – Горан је успео да буде бољи и то за два центиметра.

 

„Драган, Иван и Слоба су такође били јако добри, али је вероватно то што смо променили временску зону и то што је било осам серија у једном дану, утицало мало на њихову концентрацију, па нису успели да се нађу на трону. Подсећам да је ово такмичење 30 најбољих на свету- наши пилоти су имали одличне летове, али фалило је оно мало“, додаје Горан.

 

Иначе, Горан Ђурковић, Тамара Костић, Иван Павлов, Драган Повов и Слободан Малетић су чланове српске репрезентације која је летос освојила прво место на Европском првенству у прецизном слетању параглајдером. 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 10 новембар 2016 18:47
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија