Кућа Добрих Вести

Login

Радни сто: Креативна експлоатација

Оцените овај чланак
(2 гласова)

creativitysisisisisБЕОГРАД – Радни сто на тему креативне индустрије и која су очекивања од овог сегмента привреде одржаће се у уторак, 15. маја у 19 часова.

 

Радни сто организује Центар за политике еманципације у сарадњи са Домом омладине Београда.

 

Учествују: Вида Кнежевић, историчарка уметности и уредница портала Машина; Лазар Џамић, предавач на ФМК-у и креативни стратег; Бранислав Димитријевић, историчар уметности; Шејма Фере, уметница; Христина Микић, економисткиња. Разговор ће водити Лав Мреновић, Центар за политике еманципације.

 

Оснивање савета за креативне индустрије премијерке Ане Брнабић изазвало је контроверзе у културној јавности. Расправа се водила око учешћа личности за које се сматрало да су наклоњене опозицији, док је из видокруга јавности је изостала перспектива рада у култури и шта уопште креативна индустрија значи.

 

Кроз разговор ће учесници покушати да критички одговоре на питања шта је креативна индустрија, зашто се назива индустријом и шта се крије иза појма креативности. Да ли ће се јачањем овог сектора подстаћи развитак домаће економије или је пак у питању само још један вид експлоатације јефтине радне снаге. Како су процеси комодификације културе и џентрификације повезани са креативним индустријама. Које су последице комодификације културе - које ће институције и стваралаштва преживети на тржишту и да ли ће бити приступачне грађанима и грађанкама? Шта је креативна економија и да ли је она заиста решење за наше проблеме?

 

Извор: Кућа добрих вести/Дом омладине


Последњи пут измењено понедељак, 14 мај 2018 14:21

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија