Кућа Добрих Вести

Login

Трговина у три клика - нови сервис ПКС за привреднике

Оцените овај чланак
(0 гласова)

klikkkkkБЕОГРАД - Платформа за онлине трговину "Клик3мрежа" нови је сервис Привредне коморе Србије који омогућава предузетницима и компанијама ефикасније и сигурније пословање, олакшава трансакције са пословним партнерима, и смањује трошкове пословања, истакнуто је на недавно одржаној презентацији у ПКС.


Привредна комора Србије у сарадњи са компанијом Elcom креирала је платформу за електронску трговину, засновану на једном од најмодернијих софтвера за набавку, преко које привредници и компаније могу да набављају и продају робу, тако да КЛИК3МРЕЖА представља својеврсну берзу производа и услуга.

ПКС путем ове платформе својим члановима обезбеђује нови канал за пласман робе и услуга, и даје могућност компанијама и предузетницима да без додатних средстава за промоцију привуку већи број купаца и корисника, док купци на једном месту добијају комплетну понуду на тржишту и тоталну контролу набавног процеса и трошкова. Пројекат представља још један корак у модернизацији и дигитализацији пословања на српском тржишту, истакао је Предраг Николић, саветник председника ПКС.

Циљ је да се пословање посредством ове платформе прошири на читав регион и да српска привреда постане регионални лидер у електронској трговини, додао је Николић.

КЛИК3МРЕЖА омогућује директну комуникацију са крајњим корисницима, који истовремено могу да буду и купци и добављачи.

Добављачи без додатних средстава за промоцију пласирају своје производе и услуге, а купци на једном месту добијају комплетну понуду на тржишту. Претраживање базе је једноставно, а корисницима су на располагању детаљне информације о селектованом производу, могућност упоређивања производа, информације у реалном времену. Целокупан процес набавке контролишу директор или власник компаније, објаснио је Вилијам Лок, председник компаније ELCOM.

"Ова платформа је ветар у леђа промоцији онлајн трговине" рекао је Сава Савић, помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација за информационо друштво и информациону безбедност. Савић је навео да према проценама, онлајн промет чини између три и шест одсто укупног промета у маолопродајама. Сви грађани, као и мала и средња предузећа, уз помоћ ове платформе и са три клика, потпуно транспарентно, могу да купују и представљају своје услуге. Према оцени помоћника министра, ова платформа смањиће сиву економију и повећати поверење у електронску трговину, уз већу заштиту потрошача.

На овај начин уводи се ред на тржишту у смислу конкурентности, квалитета и поштовања свих прописа. Такеђе је у складу са новим светским моделима пословања које користе Алибаба и Амазон.

Куповина у три клика, указано је, штеди време и новац, одвија се брзо и лако, а сваки корисник може да буде и купац и добављач. Клик 3 мрежа доступна је на порталу Привредне коморе Србије и са мобилних телефона. Регистрација и коришћење мреже за куповину је бесплатно за све кориснике, док се трошкови одржавања софтвера и лиценце наплаћују кроз продајне трансакције. Компанија Елцом која је креирала платформу представља једну од водећих eProcurement софтверских компанија у свету са више од 180.000 корисника и трансакцијама у износу од 100 милијарди долара.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 21 јун 2018 19:25

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија