Кућа Добрих Вести

Login

Подршка финансијском описмењавању од најранијег узраста

Оцените овај чланак
(0 гласова)

gicapametnicaЕкономски факултет Универзитета у Београду подржао је иницијативу финансијског описмењавања од најранијег узраста.

 

Интерактивне књиге за финансијско описмењавање основаца „Све о новцу: како одговорно стицати, трошити и штедети“ и „Лова за малце-свезналце: важно је да се схвати све што о новцу треба знати“, ауторке др Јелене Филиповић, ванредне професорке Економског факултета ове недеље поклоњене су у преко 100 школа у мањим и већим срединама широм Србије, а ђаци ће од наредног полугодишта моћи да их користе.

 

Такође, наставници основних и средњих школа имаће прилике да изграде своје наставничке компетенције из финансијске писмености уз подршку и стручну помоћ Економског факултета.

 

“С обзиром на скорашње увођење финансијске писмености у школске програме, а схватајући изазове са којим се наставници у том поступку сусрећу, као водећа образовна институција из економије у земљи и региону, сматрамо да је део и наше одговорности да им у процесу стицања нових компетенција помогнемо”, истакао је декан Економског факултета професор др Бранислав Боричић и додао:

 

“Поред поклон-књига др Јелене Филиповић, прилагођене млађем и старијем узрасту ђака, изградњу наставничких компетенција из финансијске писмености помажемо и кроз курсеве акредитоване од стране Завода за унапређење образовања и васпитања. Ови курсеви специјално су креирани за потребе наставника у основним и средњим школама, а држе их реномирани предавачи са нашег факултета.”

 

Како да управљају новцем, како да науче да троше колико зараде, шта је буџет, а шта штедња, како доносити одговорне финансијске одлуке, шта је предузетништво… Ово су само неке од тема финансијаског описмењавања који постаје саставни део основнонг и средњошколског образовања.

 

Извор: Кућа добрих вести



Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија