Кућа Добрих Вести

Login

Панел “Женски утицај на развој региона и градова” одржан у Русији

Оцените овај чланак
(3 гласова)

markojelicОдборница скупштине Града Београда, Драгиња Влк на позив Губернаторке Ханти Мансијског Округа Наталије Владимировне Комарове, учествовала је на конференцији “Женски утицај на развој региона и градова”, која се одржала 7. и 8. децембра, у граду Сургут, регион Југра, у Руској Федерацији, у оквиру форума “Грађанске иницијативе региона 60 паралела”.

 

На форуму су учествовале жене из 15 различитих земаља, и готово свих региона и округа Руске Федерације, био је то први форум оваквог формата који даје предност партиципацији жена на локалном и регионалном нивоу управљању а који се одржава у Југри.

 

Жене лидери из разних земаља, као и Савета Руске Федерације поделиле су своје знање и искуства.

 

Драгиња Влк била је почасни гост и обратила се на руском језику присутнима и на свечаном отварању скупа где се осврнула и на подршку Председника Александра Вучића и председника Владимира Владомировича Путина који инвестирају велике ресурсе у будуће генерације, као и охрабрују жене да се баве политиком. Пример томе јесте и велики број жена на местима доношења одлука, што у извршној власти, што у Народној и градској Скупштини и Скупштини Града Београда.

 

Панел “Женски утицај на развој региона и градова” говорио је о женама које су узори у достизању лидерских вештина као и о економској независности и пројектима оснаживања жена.

 

Одборница Влк приближила је осталим учесницима стање у Граду Београду када је реч о овој теми, као и генералну слику у Републици Србији, систем квота, гендерне анализе и резултате истраживања.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 09 децембар 2019 13:08

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија