Кућа Добрих Вести

Login

За добра дела је потребна права подршка

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dobradelapodrskaКада сте део неке непрофитне организације, која покушава да допринесе бољем животу заједнице, и често немате више од пар сарадника – шта је решење за вас? Ангажовати још чланова тима, са средствима која су ограничена и много потребнија у реализацији пројеката на којима радите, или се ослонити на савремене технологије?

 

Одговор су на данашњем догађају “Synergy for Good: Tech for Nonprofits” дали Propulsion, уз подршку Microsofta и TechSoup Balkans. Организатори скупа намењеног представницима непрофитног сектора, презентовали су широк спектар професионалних Мајкрософт решења и технологија, и упознали присутне са корисним детаљима и начином Microsoft Philanthrophies и Multi-country програму.

                                   sinergy

 

„Годинама уназад Пропулсион, уз помоћ Мајкросфота, у Србији и региону пружа партнерску подршку развоју и раду непрофитног сектора, али и предузетних појединаца, у остварењу циља мењања друштва набоље. Препознали смо се као природни савезници који деле став да бизнис и непрофитни сектор нису супротстављени крајеви тржишног окружења, већ да кроз синергију и сарадњу, свако из свог поља деловања, можемо трансформисати друштво и померити га ка иновативности, дигитализацији, новим технологијама. На тај начин и ми дајемо свој допринос у процесима јачања цивилног сектора, али и унапређењу формалног и неформалног образовног програма у Србији и региону, кроз увођење и промоцију програмирања и других дигиталних ресурса", изјавио је Горан Зарић, директор програма, Propulsion.

 

Mајкрософт је недавно лансирао низ решења намењених најмањим непрофитним организацијама, са намером да помогне у превазилажењу технолошких препрека и повећања ефикасности преласком на цлоуд платформу. На тај начин је настављена дугогодишња, глобална, традиција Мицрософта да својим иновацијама и услугама помаже људима и организацијама, које са своје стране помажу различитим угроженим групама.

 

Да се ова глобална помоћ успешно реализује и на локалном нивоу, сведочи и чињеница да је само у Србији у последњих десет година донирано скоро 2 милиона долара за пројекте 410 непрофитних организација.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 23 децембар 2019 15:19

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија