Кућа Добрих Вести

Login

Пет лекција милијардера на путу до успеха

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bilgejtsssssssНа свету постоји само око 2.600 милијардера (мерено у доларима), што је 0,0002 одсто светске популације, а више од 67 одсто њих своје богатство стекли су сами. Током 2019. неки од њих поделили су савете о животу и успеху. Ево шта су, између осталог, казали:

 

Ворен Бафет: Инвестирајте у себе

 

Бафет каже да најбоља инвестиција коју можете предузети нема везе с новцем - “Најбоља инвестиција је инвестиција у себе”. Најбољи начин да то учините је да научите боље комуницирати, како у писаној форми, тако и лицем у лице. Према његовим речима, то ће повећати вашу вредност за најмање 50 одсто.

 

“Ако не знате добро комуницирати то је као да намигујете девојци у мраку. Ништа се неће десити. Морате бити у стању да спроведете своје идеје”, каже инвеститор “тежак” 89 милијарди долара.

 

Џек Ма: Свако може успети ако се веома потруди

 

Оснивач Алибабе Џек Ма убеђен је да свако може успети као што је он успео. Ма, који је одрастао у Кини, након колеџа је одбијен на 30 конкурса за посао пре него што је постао учитељ енглеског. Потом је дошао на идеју да покрене кинески сајт електронске трговине, иако није имао новца нити посебних вештина.

 

“Основао сам Алибабу у свом стану 1999. Нисмо имали ништа, али смо веровали у будућност”, рекао је Ма. Данас се његово богатство процењује на 46 милијарди долара.

 

“Мислим да сви могу успети ако се заиста труде”, рекао је Ма, али сам труд није довољан. Он каже да су три кључа за успех: размишљајте другачије, никад не одустајте и користите вештине које тренутно имате. На пример, на почетку није знао ништа о технологији, маркетингу или правним питањима, али је био добар у раду са људима, односно муштеријама, и ту своју вештину је максимално користио.

 

Опра Винфри: Успех је процес

 

Милијардерка Опрa Винфри каже да се успех не дешава преко ноћи и да не треба чекати велике прекретнице. Уместо тога, треба предузимати један по један корак, али тако да сваки од тих корака мења наш живот. Наш живот се састоји од одлука и доношење правих и храбрих одлука временом нас води ка успеху.

 

Према њеним речима, успех је процес, а део тог процеса су победе, али и порази и губици, на шта морамо бити спремни.

 

Џеф Безос

 

Безос је почео да продаје књиге из своје гараже 1994. године, а данас има богатство од 111 милијарди долара. Каже да је научио да је најважније да будете отворени и спремни да промените своје размишљање.

 

“Схватио сам да људи који су у праву мењају своје мишљење, чак и када немају неке нове информације. Једно јутро се пробуде, поново анализирају ствари и дођу до нових закључака, па промене своје мишљење”, навео је Безос.

 

Он каже да је важно препознати своје заблуде и предрасуде и на време их се ослободити. Ако будете спремни да се ослобађате старих уверења и почнете другачије размишљати постаћете креативнији, флексибилнији и успешнији.

 

Бил Гејтс: Окружите се правим људима

 

Гејтс (64) је тренутно друга најбогатија особа на свету са 113 милијарди долара. Он каже да је нашао начин да држи свој его под контролом након што је постао милијардер када је имао 31 годину. Остао је скроман радећи нормалне ствари, попут прања веша и судова сваке вечери и вожње деце у школу сваког јутра.

 

Такође се окружио људима који су држали његов его под контролом, укључујући супругу Мелинду и најбољег пријатеља Ворена Бафета. Каже да су га његово троје деце такође држали “приземљеног”.

 

ИЗВОР: Investitor.me/Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија