Кућа Добрих Вести

Login

Како да преузмем своје пореско решење?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

pausalplatiiiiiiiНова Уредба о паушалном опорезивању увела је новину – електронска пореска решења.

 

Уместо традиционалног слања поштом, пореско решење сада стиже у електронском облику. Међутим, оно неће стићи на вашу е-маил адресу коју сте регистровали у АПР, већ у ваше сандуче на порталу еПорези.

 

Да бисте преузели своје пореско решење потребно је да:

 

имате електронски сертификат (можете га добити на чипованој личној карти у МУП-у или извадити у ПКС или Пошти)

имате читач електронских картица (уколико је ваш сертификат на картици)

инсталирате апликацију еПорези

 

Ако вам било који корак представља проблем – не брините, постоји решење. Можете овластити друго лице за употребу електронских сервиса предајом ПЕП обрасца Пореској управи, након чега то лице може преузети ваше решење. Можете се јавити на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и радо ће вам помоћи.

Убаците картицу у читач и покрените апликацију еПорези. Кликните на „Поднеси пријаву“ и не брините, овим се само пријављујете на апликацију, не подносите никакву пореску пријаву. Унесите пин за ваш електронски сертификат.

 

На екрану ће вам се највероватније појавити два корисника – ви као физичко лице и ви као предузетник. Потребно је да изаберете предузетника.

 

Са леве стране изаберите из менија пореско сандуче и одмах ћете видети да ли сте добили пореско решење. У случају да нисте, писаће „нема порука„. Датум који стоји поред поруке сматра се даном када вам је уручено решење. Како не добијате информацију да вам је пристигла пошта, потребно је да самостално проверавате ваше сандуче.

 

У сандучету би требало да имате 3 документа – Извештај о утврђивању висине пореског решења, решење за утврђивање пореске аконтације и решење за утврђивање аконтација за доприносе. Кликом на поруку, отвориће се поље за преузимање којим ћете моћи да преузмете своје пореско решење у ПДФ-у.

 

Уколико у вашем сандучету нема докумената, највероватније постоји неки проблем са решењем за претходну годину – нпр. обуставили сте делатност, па још увек није обрађена пријава или сте се регистровали крајем 2019. године, па још увек није урађено решење. У том случају, можете сачекати још мало и повремено проверавати ваше сандуче или контактирајте вашег пореског инспектора за више информација.

 

Извор: Pausal.rs


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија