Кућа Добрих Вести

Login

ПКС: Државна помоћ у исплати минималца може се користити за март, април и мај

Оцените овај чланак
(1 Глас)

minfinansijamere343434Привредна комора Србије објавила је да се директна помоћ за микро, мала и средња предузећа у износу три минималне плате и за велике 50% од минималца може користити за март, април и мај или за предузећа која су уплатила већ март важи за април, мај и јун (нема рефундације).

 

Како су навели, ово су закључци са састанка имплементационог тима.

 

ПКС је на свом профилу на Линкдину саопштила да ускоро излази и информатор са свим детаљним упутствима.

 

Састанку Координационог тима за имплементацију Програма економских мера за смањивање негативних ефеката проузрокованих пандемијом ЦОВИД-19 у Палати Србија су присуствовали министар финансија Синиша Мали, гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, државни секретари Министарства привреде Драган Стевановић и Милун Тривунац, као и представници Кабинета председника Србије, председнице Владе, Привредне коморе Србије и Пореске управе.

 

Чланови Координационог тима су, како се наводи на сајту Владе, на састанку разматрали отворена питања када је реч о спровођењу Програма економских мера, како би одговарајући правни оквир могао да буде усвојен до краја ове недеље, у петак.

 

Одмах након усвајања почеће и имплементација економских мера.

 

Наредни састанак је заказан за среду, 8. април, када ће представници свих надлежних институција, који су и чланови тима, донети неопходне одлуке када је реч о прецизирању тог плана.

 

Програм економских мера ће садржати мере пореске политике, директну помоћ приватном сектору, мере за очување ликвидности и директну помоћ свим пунолетним грађанима, наводи се у саопштењу Министарства финансија.

 

Извор: Е капија


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија