Кућа Добрих Вести

Login

Седам идеја како да са мало новца постанете милионер

Оцените овај чланак
(1 Глас)

monayyyyyyyyВећина нас може да пронађе начин да уштеди неку количину новца. Али поставља се питање како тај новац искористити да бисте повећали своју имовину?

 

Седам успешних инвеститора и милионера који су за свој статус сами заслужни, поделили су своје идеје како да 100 долара претворите у милион.

 

Уложите у нешто што волите

 

„Тешко је стећи богатство. Или морате марљиво да штедите, да пажљиво да направите много новца кроз пословне договоре или да инвестирате. Стварање сигурности захтева много већу штедњу него што то већина мисли. Такође је доста скупо да се настави са развијањем посла након што је он већ постигао успех.

 

Зато бих ја инвестирала. Пронађите групу људи у које имате поверења и комбинујте својих 100 долара са њиховим, како бисте створили јаку инвестицију. Инвестирајте у оно што знате и за шта имате визију.

 

Можете да уложите чак и емоцију. На пример, са некретнинама, уувек бирам нешто где бих ја живео ако би све пошло по злу.

Који год приступ да изаберете, одаберите оно што волите. Верујем да ако нешто волите, бићете добри у томе”, каже власница бренда Skinnygirl, Bethenny Frankel.

 

„Купујте и продајите ствари са бувљака”

 

„Идите на бувљак и претражите ствари које су потцењене. Затим претражите на е-Баy-у да погледате какве су цене таквих производа. Ако је велика разлика у цени, продајте и зарадите. Остатак од 100 долара искористите за покривање трошкова превоза и слања.

 

(Можда мислите да вас тај посао неће направити милионером. И вероватно сте у праву. Али ако се потрудите, можете да зарадите у најмању руку 100.000 долара).

 

Затим долази тежак део. Морате да сачувате оно што сте зарадили. Када сам био двадесетогодишњак, нисам одлазио на одморе или куповао разне ствари. Уместо тога сам штедео. И када сам био у тридесетима, имао сам стотине хиљада долара. Тада сам уложио тих стотине хиљада и зарадио милион. Једноставно мораш бити стрпљив”, каже Gary Baunerchuk, оснивач и CEO компаније VaunerH.

 

„Унапредите и инвестирајте у себе”

 

„Наравно, постоје људи који су уложили у право време и направили богатство. Да сте уложили 100 долара у биткоин 2010. године, добро бисте прошли. Али по мени је то играње лутрије.

 

Поузданији начин да се обогатите са само 100 долара је да их уложите у књигу, аудио програм или догађај који ће вам помоћи да унапредите себе. Потрошите новац на развијање нових вештина, стицање знања и успостављање снажних веза. Када инвестирате у себе не можете изгубити”, рекао је Grant Cardone, стручњак за продају који је изградио царство некретнина у износу од 750 милиона долара и Њујорк Тајмсов најпродаванији аутор.

 

„Научите нешто што ће вам донети пуно новца”

 

„Ако немате новца за покретање бизниса, онда не започињите посао. Уместо тога, потрошите својих 100 долара на књиге или обуку како бисте научили неке вештине које ће вам донети 10.000 долара месечно.

 

Изаберите вештину која доноси висока примања попут програмирања, маркетинга или продаје. Можете их научити веома брзо и употребљиве су у многим индустријама.

 

Једном кад зарадите довољно новца, можете да свој повремени посао претворите у посао са пуним радним временом. Затим процените и уложите профит. На тај начин стварате право мало богатство.

 

Ако сте упорни и добри у ономе што радите, стићи ћете тамо. АЛи то се неће десити преко ноћи, зато предузимајте мале кораке”, каже Ден Лок, глобални едукатор, аутор књиге „Откључај!” и оснивач фирме Closerc.com.

 

„Напишите е-књигу”

 

„Пре шест година, ангажовао сам некога за 100 долара да дизајнира моју прву е-књигу. За израду је требало само недељу дана – а све што сам морао је да напишем копију. Од тада се продаје на аутопилоту, а резултат тога је да сам зарадио најмање 100.000 долара. Било је шокантно лако. Искористите своје знање и ресурсе за писање књиге. Затим платите дизајнеру са глобалне платформе за фриленсинг (нпр. Upwork) 100 долара да бисте изгледали симпатично и подстицали људе да их продају за вас преко партнерског маркетиншког програма. Једноставно се обратите сајтовима који се приказују на Гуглу када тражите тему за е-књигу.

 

Понудите им да платите провизију за било коју продају коју вам пошаљу. Када искористите њихов утицај и поверење које су изградили са својом публиком, чак не морате да правите ни вебсајт”, каже Bruce Welker, ЦЕО компаније за онлајн едукацију Crush Empire.

 

„Купите вишемилионски посао новцем других људи.“

 

„Не треба вам ни 100 долара ако сте вољни да купите већ уходано предузец́е. Многи из генерације бејби бум (особе рођене у периоду од две деценије након завршетка Другог светског рата) траже неког поузданог за преузимање њихових вишемилионских послова да би се могли повући.

 

Логично је да преговрате о томе да плаћате само 30 одсто куповне цене при затварању.

 

Финансијске институције специјализоване за ове проблеме ће вам позајмити новац без обзира на кредит јер могу да користе пословну имовину као сигурност.

 

Добијете посао без уложеног новца и плаћате 70 одсто временом користећи зараду од пословања.

 

Не треба вам чак ни искуство- само морате да пронађете посао који постоји већ пет или 10 година.

 

Кроз транзицију ће вас менторисати власник, а ви можете платити некога да управља послом уместо вас.

 

Зашто то сви не раде? Јер покретање неког новог Убера или Фејсбука изгледа привлачније од куповине професионалних услуга или предузећа. Али са овим приступом, прескочићете борбу због које 90 одсто стартапова не успе”, каже Моран Побер, оснивач и извршни директор компаније Аqуиситионси бивши партнер у компанији Wekix и ABD Assets.

 

„Изградите лични бренд“

 

„Предузетништво је привлачна ствар и зато сви данас желе да буду предузетници. Можете зарадити милионе тако што ћете да створите сопствени бренд као инфлуенсер или као лични бизнис. АЛи свако може да има глас захваљујући друштвеним мрежама.

 

Са толико много брендова који имају онлајн понуду, тајна успеха је изгранђа поузданог. Да бисте то учинили потребна вам је јасна изјава која дефиниште вашу мисију и како она помаже другима.

 

Ова порука треба да се заснива на вашим личним проблемима које бисте решили вашом идејом. Људи ће вас пратити само ако разумеју зашто то радите и ако се поистовете са вашом мисијом.

 

Снимите видео у којем је приказана ваша прича, а затим уложите 100 долара да бисте је изрекламирали”, каже Torben Platzer,

оснивач и CEO бендинг агенције TPA Media GmbH.

 

Извор: Бизлајф


Последњи пут измењено петак, 10 јул 2020 23:32

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија