A+ A A-

Стевић седми на "Купу градоначелника" у Москви

Оцените овај чланак
(0 гласова)

ivan-stevic11-uvodnaИван Стевић олимпијски кандидат београдског Партизана освојио је седмо место на трци „Куп градоначелника„ (категорија 1.2) и освојио шест светских
бодова. Ово му је друга трка у сезону на којој је освојио бодове, јер је за победу у генералном пласману, један дан у жутој мајци и два трећа места у етапама зарадио 48 поена на „Великој награди Сочија“ почетком марта у Русији!

- Иван Стевић је уморан од „Председничке трке“ и није имао свежину за спринт па је изостало, можда, и постоље – рекао је селектор Радиша Чубрић.

- Али, на њега сада сви пазе, дошао је као победник јаке трке и то је помогло да Анди Бајц, који вози за „Салкано тим“, чији су чланови ове године и Стевић и наш други олимпијски кандидат Габор Каса из суботичког Спартака, освоји друго место.

Док су мотрили на Стевића, Бајц је искористио шансу и попео се на постоље. Трка је била веома тешка, ветар је „разбио“ караван а наш Станковић, који је био у победничком бегу платио је данак неискуству и потрошио много снаге, тако да није успео да се задржи са водећима...

Хасановић је одлично возио и пласирао се на 23. место, Станковић је завршио на 37. позицији. Козомара је стигао у четвртој, главној групи, а Дер је одустао.

Трка је имала 150 км, а победио је Рус из Итера Каћуше Игор Боев у времену 3:21,51 часова. Бајц на другом месту имао је исто време, док је у спринту групе од десеторице бициклиста са 12 секунди заостатка треће место припало Вјачеславу Кузњецову (Русија, Итера Каћуша).

Шесторица српских бициклиста, Жолт Дер и Есад Хасановић олимпијски кандидати Радничког из Крагујевца, Марко Станковић из краљевачког Металца,
Никола Козомара из Партизана, олимпијски кандидат Партизана Иван Стевић и млади суботичи ас из Спартака, такође кандидат за ОИ у Лондону Габор Каса
стартоваће 2. маја на дугој једнодневеној трци „Меморијал Олег Дјаченко“ (1.2) на чувеној олимпијској стази Крилатско! Учествује око 150 бицклиста у 26 екипа из САД, Аустрије, Грчке, Литваније, Укријине,Турске, Словеније, Казахстана, Узбекистана, Србије и Русије.

Трећа једнодневна трка је 3. маја „Велика награда Москве“ и потом од 5. до 9. маја етапна трка „Пет кругова око Москве“. Укупан наградни фодн је око 40.000 евра.

Српски бициклисти забележили су у две последње „московске турнеје„ много добрих резултата. Прошле године, Иван Стевић је победио на „Купу градоначелника“ и био је други у генералном пласману на „Пет кругова око Москве“ победивши и у првој етапи ове трке, док је на „Великој награди Москве“ заузео десето место.

У 2010. Дер је победио на „Купу градоначелника“, Хасановић на „Пет кругова око Москве“, док је Стевић био пети у „Великој награди Москве“.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 25 мај 2012 03:19
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани