Кућа Добрих Вести

Login

Привредници из света лакше у Србију, уз најаву Привредној комори

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kovidbizsnisdfdfdfdfdПословни људи из читавог света, страни и домаћи држављани који у нашу земљу долазе због посла, на иницијативу Привредне коморе Србије, од данас границу Републике Србије могу да пређу по поједностављеној процедури, другачијој од правила која важе за остале путнике.

 

На иницијативу Привредне коморе Србије, Влада Србије је страним и домаћим држављанима који из пословних разлога долазе у Републику Србију, а приликом уласка не поседују негативан RT-PCR тест на вирус SARS-CoV-2, издат од стране референтне лабораторије државе из које долазе, не старији од 48 часова, омогућило да пређу границу уз претходну најаву Комори, а да накнадно, у року од 24 сата по уласку у земљу, прибаве и доставе негативан RT-PCR тест или антиген тест на присуство вируса SARS-CoV-2, издат од стране референтне лабораторије Републике Србије.

 

„Србија је, и у овим околностима, када већина земаља прописује додатна ограничења, нашла начин, да уз уважање епидемиолошких мера, пословним људима из целог света, компанијама овде већ присутним и онима које долазе због будућих послова, поједностављењем процедура за улазак у земљу, олакша пословање, уз подршку Привредне коморе у обављању потребних формалности“, изјавио је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.

 

Чадеж је подсетио да пословна путовања и контакти привредника нису ствар избора, већ потреба бизниса и изразио наду да ће пример Србије следити и друге државе, како би компаније свуда у свету, и у условима глобалне здравствене кризе, завршавале послове уз што мање трошкова и губитка времена и из пандемије изашле са што мање последица.

 

По новим правилима, која важе од 21. јануара, власници, менаџери и запослени у њиховим компанијама који намеравају да из пословних разлога дођу у Србију, најавиће претходно свој долазак Привредној комори Србије која ће о томе благовремено, обавестити граничну полицију, како би им био омогућен прелазак границе. По уласку у земљу тестираће се у српској референтној лабораторији, тест доставити Комори и уколико је негативан наставити планиране активности.

За најаву доласка, информације и подршку потребно је да се обрате Привредној комори Србије 48 сати пре планираног уласка у Србију посредством емаила: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. . Захтев који се упућује Привредној комори Србије треба да обухвати следеће податке:

 

   Име и презиме особе која из пословних разлога најављује улазак у Србију

   Број пасоша и назив државе која је издала пасош

   Кратак опис пословних разлога уласка у Србију

   Датум и место уласка у Србију, број лета и назив авио компаније, односно регистарска ознака путничког моторног возила

   Датум уласка у Србију и датум планираног изласка из Србије

   Адреса на којој ће лице боравити док је у Србији

   Контакт телефон и мејл адреса лица за време боравка у Србији

 

Нове процедуре неће се примењивати на људе који долазе из Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе и Северне Македоније, а којима је претходном одлуком омогућен улазак у Србију без PCR теста.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 21 јануар 2021 18:02

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија