Кућа Добрих Вести

Login

Нова електронска услуга "Моји подаци за банку"

Оцените овај чланак
(3 гласова)

onlajntrgovinadfdfdfdНова електронска услуга "Моји подаци за банку" представљена је данас у Народној банци Србије у присуству премијерке Ане Брнабић.

 

Услуга "Моји подаци за банку" намењена је корисницима Портала еУправа који су пријављени с високим или средњим нивоом поузданости и омогућава им подношење захтева за достављање и омогућавање прослеђивања података из службених евиденција органа државне управе.

 

Сврха ове услуге је да омогући кориснику да податке који су неопходни за припрему и слање понуде за закључење уговора о кредиту прикупи од органа који воде одговарајуће службене евиденције, а затим и да их проследи изабраној банци електронским путем, објављено је на сајту еУправе.

 

Приликом подношења захтева, кориснику електронске услуге је омогућено да обави преглед података који су му достављени.

 

Након прегледа омогућено му је да проследи податке изабраној банци.

 

Поред подношења захтева, неопходно је да корисник електронске услуге пристане на обраду личних података како би изабрана банка могла да му упути понуду за закључење уговора о кредитном производу или да га обавести да не испуњава услове за кредитни производ.

 

Након подношења захтева, корисник се обавештава о успешно поднетом захтеву, а у еСандуче му пристиже захтев за достављање и омогућавање прослеђивања података и пристанак за обраду података о личности, чиме се окончава пружање ове електронске услуге.

 

Списак и опис података који се прослеђују банци приказују се након идентификације корисника услуге електронске управе и покретања услуге.

 

Захтеве за достављање и омогућавање прослеђивања података могу да поднесу грађани корисници Портала еУправа (еГрађани), чији се идентитет потврђује електронском идентификацијом средњег или високог нивоа поузданости (2ФА или квалификовани сертификат).

 

Уколико немате дефинисану двофакторску аутентикацију, списак шалтера или локација на којима је могуће добити параметре за ту врсту пријаве могу се наћи на сајту еУправе.

 

 

Извор: Кућа добрих вести/еУправа


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија