Кућа Добрих Вести

Login

АТЛАНТИК ГРУПА: Значајан раст прихода и профитабилности у првој половини године

Оцените овај чланак
(2 гласова)

atlantikgrupadfdfdfdАтлантик Група је у првој половини 2021. године забележила приход од продаје у износу од 359,7 милиона евра, што у односу на исти период лане представља раст од 9,7 одсто.

 

Добит пре камата, пореза и амортизације (ЕБИТДА) износи 51,6 милиона евра, што је без једнократних ставки 6,7 одсто више него у првом полугодишту прошле године. Компанија је остварила нето добит од 29 милиона евра, што представља раст од 18 одсто кад се искључе једнократне ставке.

 

“Атлантик Група је у првом полугодишту 2021. остварила раст у свим пословним и дистрибутивним подручјима, што је, у односу на исти период лане, последица и боље епидемиолошке ситуације на свим тржиштима, као и попуштања мера за сузбијање пандемије. Посебно смо поносни на чињеницу да смо, упркос свим изазовима, остварили органски раст продаје од готово 9 одсто у односу на прво полугодиште 2019. - године у којој смо имали историјски највеће приходе. Забележили смо, такође, нову највишу цену акција, те смо исплатили и највишу дивиденду икада. Свесни смо да ће и надолазеће раздобље бити епидемиолошки изазовно, при чему наши приоритети остају исти: здравље и сигурност наших запослених, осигурање несметаног наставка производње и континуирано снабдевање наших купаца и потрошача те друштвена одговорност у најширем смислу“, коментарисао је председник Управе Емил Тедески.

 

Атлантик Група је, обзиром на одличан развој пословања и планове раста у категорији деликатесних намаза, у марту започела улагање у изградњу нове фабрике производа под робном марком Аргета и то на подручју општине Кнегинец у околици Вараждина. Инвестиција укупне вредности више од 50 милиона евра одвијаће се у неколико фаза, а нови производни погон према плану би требао да буде пуштен у рад у року од 15 месеци од издавања грађевинске дозволе. Реализацијом свих фаза пројекта планирано је отварање и до 150 нових радних места. У јулу су пак Атлантик Група и Бери Калебо (Barry Callebaut), водећи светски произвођач висококвалитетних производа од чоколаде и какаа, склопили уговор о сарадњи, која ће унапредити производњу Атлантиковог етаблираног портфолија у асортиману чоколада. Атлантик Штарк је први регионални стратешки партнер компаније Бери Калебо и њене фабрике у Новом Саду, а ово партнерство потврђује Атлантиково усмерење на даљи развој главних брендова у кључним категоријама.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 29 јул 2021 19:29

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија