Кућа Добрих Вести

Login

КРЕАТИВНОСТ НА ДЕЛУ: Сајам женског иновационог предузетништва 1. октобра у Београду

Оцените овај чланак
(3 гласова)

FDDFDFDFD„Сајам женског иновационог предузетништва”, који ће окупити предузетнице из Србије које се у свом бизнису баве иновацијама, биће одржан 1. октобра у Београду у Тржном центру Галерија, од 12 до 15 часова.

 

На штандовима ће бити презентовани примери успешних бизниса и иновативни производи, а учесници ће бити у прилици да размене искуства и стекну нова знања о могућностима унапређења пословања.

 

Сајам ће отворити др Ненад Поповић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој. На отварању ће говорити о свом иновативном пословном искуству др Јасмина Кнежевић, председница Управног одбора, оснивачица и директорка водеће приватне здравствене установе Белмедиц и друге успешне предузетнице које ће представити примере добре праксе.

 

Сајму ће присуствовати педесетак учесника из Београда, Новог Сада, Ниша, Крагујевца, Ужица, Ваљева и других градова – предузетнице, представнице женских удружења и предузетничких асоцијација, незапослене жене са евиденције Националне службе за запошљавање, које су заинтересоване за предузетништво, као и представници медија.

 

Циљ пројекта је да информише јавност, а посебно она предузећа у којима су власнице жене, да препознају и прихвате иновације и креативност као витални концепт савременог пословања, како би подигле ниво сопствене конкурентности и унапредиле пословање.

 

Међу предузетницама које ће се представити на Сајму су Милена Благојевић, власница предузећа Плишана фиока из Београда која се бави продајом едукативних плишаних играчака намењених различитим узрастима деце; Анита Митровић, власница Тестенине тајна из Ниша, која производи домаће тестенине без адитива из домаће бакине кухиње; Милица Петровић, власница предузећа Чаролија у Тегли из Горње Врежине код Ниша, са јединственим здравим готовим производима попут пастеризованог домаћег меса без адитива и конзерванса; Љиљана Матковић на челу Еко тим-а из Лознице, добитница низа награда за успешно пословање у области санитарне заштите; четири младе девојке, Ивана, Невена, Јована и Александра из Београда чине Бее’с царе тим који производи препарате од меда са Соколских планина, по традиционалној рецептури пренетој с колена на колено; Ивона Кисић и Тамара Дробњак из Новог Сада су власнице туристичке агенције Планет Аир која успешно послује пратећи иновативне трендове у туризму; власница Лозањске терасе, Зока води предивно сеоско одмаралиште на падинама Сувобора недалеко од врха Рајац; Маја Милићевић, предузетница из Београда представиће свој холистички центар и концепт здравог, уравнотеженог и одговорног живота.

 

Организатор Сајма женског иновационог предуyетништва је Центар за транзицију и људска права “Спектар”, уз покровитељство Кабинета министра за иновације и технолошки развој.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 01 октобар 2021 14:11

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија