Кућа Добрих Вести

Login

Сајам етно хране и пића

Оцените овај чланак
(3 гласова)

etnohrana-uvodnaБЕОГРАД - На Београдском сајму у току је Сајам етно хране и пића на коме су изложени традиционални прехрамбени производи из целе Србије, објављено је на порталу Београдског сајма.

Отварајући смотру хране и домаћих специјалитета, државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Дејан Крњајић рекао је да Сајам етно хране и пића представља лепу манифестацију на којој сви треба да уживају.

 

etno

"Министарству предстоје послови на измени Закона о безбедности хране, а сви произвођачи треба да пооштре самоконтролу. Важно је и регулисање начина производње и пласмана традиционалних прехрамбених производа. У том сектору треба помоћи произвођачима, а за наредну годину су предвиђене значајне субвенције. Надам се да ћемо се следеће године на овој манифестацији окупити у знатно већем броју”, рекао је Крњајић.

Сајам се одржава под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и уз организациону подршку Привредне коморе Србије. Одржавању овогодишње манифестације значајно су допринеле и регионалне привредне коморе, задружни савези, локалне самоуправе и различита удружења произвођача

Преко 300 излагача представиће више од хиљаду различитих традиционалних производа. На штандовима су изложени бројни прехрамбени производи, припремљени по старим, специфичним рецептурама и на традиционалан начин – џем, слатко, мед, колачи, пецива, хлеб, пите, ајвар, сухомеснати производи, различити сиреви, кајмак, кисела зимница, ракије, вина, сокови, чајеви, па до препеличијих јаја, пужева, нојевог меса или тартуфа у меду.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 29 новембар 2012 15:41
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија