Кућа Добрих Вести

Login

РАЗРЕШИТЕ ДИЛЕМУ: Како да од банке купите најповољнији кредит?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

eurotztztztzБанкари имају различите понуде кредита за сваку групу клијената. Ево како да будете међу онима којима ће бити одобрен најповољнији кредит.

 

Како да од банке купите најповољнији кредит?

 

Банке које послују на домаћем тржишту најчешће су врло ригорозне када неко зажели да од њих купи кредит, то јест, када некоме требају да позајме новац. Анализе и провере потенцијалних клијената су увек поприлично детаљне и подразумевају више нивоа проверавања. Ипак, најчешће се проверавају следеће ствари:

 

   - Фирма у којој сте запослени и врста запослења

   - Висина примања

   - Кредитна историја

 

Што се тиче фирме у којој радите, јавна је тајна да постоје такозване „црне листе“ са компанијама, па и читавим делатностима којима банке не желе да одобре кредите. Ово је посебно био случај у највећем јеку пандемије, али није изненађење да се поједине компаније иначе налазе на оваквим листама. Дакле, прва ствар која је потребна јесте да радите у фирмама које стабилно послују.

 

Затим, врло је важно да ли сте запослени за стално или не. Банке углавном продају кредите клијентима који су запослени за стално, а минимални период који захтевају варира.

 

Најчешће је у питању три или шест месеци за стално, односно на неодређено време. Какав кредит ће вам банка понудити, зависи и од ваших месечних примања, односно висине плате. Плату морате да примате искључиво преко рачуна, а не на руке или у коверти. Ово је често кључна ствар када банкари процењују вашу кредитну способност. Боља плата значи и повољније услове кредита.

 

Што се тиче ваше кредитне историја, она мора бити – савршена. Банкари када виде да дугујете новац некој другој банци, за њих сте аутоматски ризичан клијент и сва је прилика да неће желети да вам понуде било какав кредит. Поред кашњења, не сме бити ни утужења у кредитном бироу. Ако испуњавате ове услове, банка ће вам понудити јефитнији кредит, уместо скупљег, како то иначе чине.

 

Који је најјефтинији кредит који ви лично можете да добијете у банци?

 

Ту може да Вам Каматица помогне и посаветује у коју банку је најбоље да одете.

 

Извор: Каматица

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија