Кућа Добрих Вести

Login

2023: Година женског предузетништва

Оцените овај чланак
(2 гласова)

preduzenticedfdfdfdfdfНаредна, 2023. биће година женског предузетништва, очекујемо реализацију великих иницијатива, као и покретање нових, како бисмо више жена охрабрили да покрену свој бизнис, најавила је Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва Привредне коморе Србије (ПКС). 

 

 

Она је на свечаној седници Секције за женско предузетништво ПКС представила резултате активности у протеклом периоду и истакла три најважније иницијативе које су покренуле чланице Секције за женско предузетништво ПКС, а које је Влада Србије препознала и реализовала. 

 

 

„Први пут су стартовали прошле године програми за финансирање намењени посебно женама предузетницама, друга иницијава је да Србија од првог јуна 2022. води родно сензитивну статистику, а трећа, најважнија, јесте да ће од првог марта, а можда и од првог јануара 2023. бити изједначена права предузетница са осталим женама када су у питању трудничко односно породиљско боловање“, истакла је Симанић.

 

Подсећа да је Комора подржала акцију Министарства привреде ''Жене су закон'', чији је иницијатор министар Раде Баста, која ће, по њеним речима, бити додатна подршка и подстицај дамама да покрећу сопствени посао. Данас је у власништву жена око 35 одсто компанија, циљ нам је да их буде још више, поручује представница ПКС.

 

Сумирајући резултате активности Катарина Обрадовић Јовановић, помоћница министра привреде рекла је да је видљив помак у женском предузетништву и да даме више не крећу у бизнис из нужде већ да је то предузетништво шанси. Држава је препознала женско педузетништво као развојну шансу, додала је Обрадовић Јовановић.

 

Почасна чланица Секције, једина из иностранства, принцеза Дубаија шеика Амал Рашид Ал Мактум, обратила се предузетницама путем видео линка и пожелела пуно успеха у раду, пружајући подршку женском предузетништву. Како је истакла, изузетна јој је част што је на позицији почасне чланице Секције, радује се наредном сусрету у УАЕ како би заједнички радили на оснаживању жена.

 

Седници су присуствовали и Елма Зукорлић, помоћница министра просвете и почасна чланица Секције, представници Организације 321 Србија, Ирена Брајовић, директорка ''Confindustria Serbia’’, представници Удружења банака Србије, представници Словеначког пословног клуба, као и представници Националне службе за запошљавање.

 

Организација 321 Србија је подржала Секцију за женско предузетниство ПКС уз чију ће подршку активности Секције за женско предузетниство ПКС и предузетница бити представљене на каналима BBC-а и CNN-а.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС

 


Последњи пут измењено четвртак, 22 децембар 2022 10:30

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија