A+ A A-

Учествуј у програму "Покрени посао"

Оцените овај чланак
(4 гласова)

posao-uvodnaНИШ - Програм "Покрени се за посао“ помаже људима који желе да покрену или унапреде сопствени бизнис. Сви грађани са добром пословном идејом из целе Србије могу да постану корисници овог програма.

Путем програма, који спроводи удружење грађана "Eнека" (ENECA) из Ниша, компанија "Филип Морис" (Philip Morris) додељује бесповратна средства до 200.000 динара за куповину неопходне опреме за покретање малих и породичних предузећа.

 

Рок за пријаву је 28. фебруар 2013. године. Услови конкурса објављени су на порталу “Покрени се за посао”.

Програм “Покрени се за посао”, поред бесповратних средстава, обезбеђује пословне и стручне обуке и сталну саветодавну помоћ од стране економских стручњака.

У последње три године, у оквиру програма, основано је или унапређено 160 малих породичних предузећа која успешно послују. Укупан број упошљених у овим предузећима је више од 600 људи.

Удружење ENECA је кроз овај програм подржало више од 1.000 породичних бизниса у Србији, обезбедило посао за 2.000 људи, а одржаване су и пословне и стручне обуке за близу 1.500 грађана.

Програм је намењен особама са добром пословном идејом из целе Србије. Намењен је особама које краси предузетнички дух, али им због социјалног статуса нису доступни кредити комерцијалних банака.

 

Услови конкурса:

Пребивалиште или боравиште на територији Републике Србије

Добра и одржива пословна идеју за започињање или унапређење сопственог бизниса

Попуњен пријавни образац

Избор кандидата

Кандидати, који задовоље социјалне и економске критеријуме, биће контактирани после првог круга  конкурса ради избора финалних корисника средстава. 

Ко је ENECA?

ENECA (EkoNomic Expert Community Association)  је тим младих људи, који су 2005. године основали удружење грађана са жељом да помогну у решавању кључних проблема са којима се суочавају наши суграђани. Удружење Енека чини група људи економске оријентације. Готово једну деценију је активно, како у привреди, тако и у непрофитном сектору. Свој рад усмерили су ка успешном спровођењу различитих програма у складу са потребама заједнице у којој живимо.

Више информација о Удружењу грађана ENECA и конкурсу можете наћи на:  енеcа.org.rs

                                                       Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 24 децембар 2012 15:18
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани