Кућа Добрих Вести

Login

ОСНАЖИ СЕ – КРЕНИ У БИЗНИС: Нова кампања посвећена женском предузетништву

Оцените овај чланак
(3 гласова)

pokreniseПривредна комора Србије (ПКС) и компанија Ђенерали осигурање Србија, покренули су кампању „Оснажи се – крени у бизнис“ са циљем унапређења женског предузетништва и економског оснаживања жена.

 

„Данас је у власништву дама 35 одсто компанија у Србији, циљ нам је да тај број буде већи и да се у бизнису изједначе жене и мушкарци“, истакла је, на конференцији за медије, Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва ПКС.

 

Симанић објашњава да ће пројекат обухватити организацију бесплатних радионица, конференције и округле столове како би предузетнице, као и оне жене које планирају покретање бизниса, стекле што бољу и квалитетнију едукацију.

 

„Циљ нам је да наше предузетнице, уз подршку ПКС и Секције за женско предузетништво, што лакше преброде почетничке изазове у пословању“, рекла је представница ПКС.

 

Наташа Ђурђевић, директорка Дирекције за корпоративне комуникације Ђенерали осигурања Србија, указује да је одрживо и друштвено одговорно пословање мисија ове компаније која велику пажњу посвећује равноправности полова и инклузији.

 

Имамо више од 50 одсто жена у менаџменту и увек смо отворени за све активности подршке женском предузетништву, додала је Ђурђевић.  

 

Током пет година од оснивања Секције за женско предузетништво ПКС били смо подршка великом броју предузетница кроз квалитетне едукације које смо им пружили, помоћ при изласку на нова тржишта, изградњу бренда, а пре свега кроз менторске програме преносећи наша искуства, подсећа предузетница Душанка Ковачевић, потпредседница Секције за женско предузетништво ПКС.

Она је најавила велику конференцију посвећену женском предузетништву на јесен са циљем умрежавања предузетница и интернационализације њиховог бизниса.

 

Данас је у Комори представљена и прва активност у оквиру кампање, а то је "Водич за дигиталне номаде: Србија". Водич је намењен иностраним предузетницима, младима који користе дигиталне технологије за обављање свог посла истовремено путујући светом.

 

„У наредном периоду промовисаћемо ‘Водич за дигиталне номаде’ у Аустрији, Швајцарској, Турској, и другим државама. Србија испуњава све услове да буде пуна младих људи и нуди одличне могућности за боравак и рад странаца који се радо одлучују и да наставе живот у нашој земљи“, рекао је Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам.

 

На скупу су представљене и могућности за излазак наших предузетница на тржиште УАЕ и Саудијске Арабије, и информације везане за учешће српских предузетница на сајму женског предузетништва који се у јулу одржава у Јордану.

 

Водич за дигиталне номаде можете погледати ОВДЕ.

 

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 06 јун 2023 12:34

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија