Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за финансирање компанија

Оцените овај чланак
(2 гласова)

212960БЕОГРАД - Фонд за иновациону делатност  наставља конкурс за српске "старт ап" (start up) и високо технолошке компаније, које могу да аплицирају за Програм раног развоја (ПРР) или Програм суфинансирања иновација (ПСИ).

Оба програма су део Пројекта подршке иновацијама, а рок за подношење пријава је од 8. фебруара до 15. априлa текуће године.

Програм раног развоја помаже домаћим високо технолошким и "стар ап" предузећима, финансирањем до 85 одсто њихових укупних трошкова пројекта за активности, као што су доказивање концепта, израда прототипа и припрема пословних планова, у износу до 80.000 евра.

Програм суфинансирања иновација финансира до 70 одсто укупне вредности пројекта у области технолошког развоја и комерцијализације, у укупном износу до 300.000 евра.

Суфинансирање истраживачких пројеката

Акција има за циљ да суфинансира истраживачке и развојне активности у постојећим микро и малим компанијама, како би оне успоставиле сарадњу са стратешким партнерима, привукле инвеститоре и пласирале своје иновативне производе и услуге на тржиште.

Средства за ове програме обезбеђена су кроз Пројекат подршке иновацијама у Србији, за који је Европска унија (ЕУ) определила 8,4 милиона евра, намењених развоју институционалних капацитета за подстицање иновативних активности у приватном сектору у Србији.

Поред подизања капацитета и имплементације финансијских инструмената, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, администратор овог пројекта Светска банка, пружа и техничку помоћ за трансфер технологија и комерцијализацију у одабраним научним институтима.

                           Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 08 фебруар 2013 09:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија