Кућа Добрих Вести

Login

У априлу програм подршке малој привреди и занатлијама

Оцените овај чланак
(1 Глас)

stirling_loansБЕОГРАД - Кроз програм подршке малој привреди, од априла ове године ће бити одобравана бесповратна средства за инвестиције занатским радњама и малим предузећима, најавио је министар привреде и финансија Млађан Динкић.

Он је након састанка са занатлијама и предузетницима рекао да средства могу бити намењена за куповину нове опреме и да је за тај програм за почетак опредељено 100 милиона динара и да има довољно новца.

"Држава ће обезбедити 25 одсто бесповратних средстава, потребно је учешће од пет одсто, а остатак одобравају банке, које неће тражити хипотеку, већ ручну залогу на нову опрему која се купује", рекао је Динкић.

Он је додао да ће тај програм већ овај месец бити предложен Влади Србије, а у априлу ће почети његово спровођење.

 

Потребна дугорочна стратегија извоза

 

На састанку је договорено и да се занатлијама и предузетницима помогне у релаксацији услова за рефинансирање постојећих кредита, код комерцијалних банака и Фонда за развој, а на тај начин што би то постали дугорочни кредити.

Потребна је, како је навео, дугорочна стратегија извоза Србије, да се направи списак производа које наша земља увози и да се види шта од тога могу да производе домаћи произвођачи.

Динкић је рекао да ће бити олакшани и услови за плаћање паушалног пореза, тако што ће се цензус повећати са три на шест милиона динара.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 08 март 2013 02:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија