A+ A A-

Дивац и Колашинац отворили "Олимпијски дан трчања" у Кошутњаку

Оцените овај чланак
(3 гласова)

ODTdivackolasinacБЕОГРАД - Владе Дивац председник Олимпијског комитета Србије и Асмир Колашинац прослављени атлетичар отворили су „Олимпијски дан трчања“ у Кошутњаку у Београду којим се по традицији обележава дан Међународног олимпијског комитета (МОК) 23. јун. Генерални спонзор манифестације је „Мекдоналдс“ Србија, који је на међународом плану топ партнер МОК.


 Колашинац је прочитао поруку Жака Рога председника МОК учесницима  у којој се, између осталог, каже:
- Овај дан је нешто више од обележавања рођења модерног олимпијског покрета, ово је прослава која привлачи учесника без обзира на узраст, пол и спртске способности, дан који доноси олимпијске вредности и радост спорта заједницама широм света. Уједно, ово је и добра прилика да се што више младих укључе у спорт. Лепота „Олимпијског дана трчања“ је да заиста није важно на који начин се прославља све док помаже људима да се крећу, уче и откривају кроз спорт.
Владе Дивац је у поздравној речи истакао да је пре 119 година Пјер де Кубертен основао Међународни олмпијски комитет (МОК) и да његова визија данас окупља милионе широм света  који се, бавећи се спортом уче како да пруже максимум у свему што раде и да буду још бољи.
ODTdeca- Данас, више него икада, спорт је важан део сваког друштва, а стуб тог друштвa је - породица. Збoг тога нам је посебно драго што се велики број наших најмлађих суграђана са родитељима учествовао у „Олимпијском дану трчања“ – рекао је Владе Дивац захваливши се и спонзорима на подршци али и њиховим штафетама на учешћу у спонзорској трци.
У току „Олимпијског дана трчања“ представљени су и спортови у којима ће се Србија такмичити на Медитеранским играма у Мерсину у Турској од 20. до 30. јуна. Тим Србије имаћe 154 члана у 24 спорта а у Кошутњаку су били представници у атлетици, боксу, кајаку, одбојци на песку, рвању, стреличарству, теквондоу, боћању, бадминтону, дизању тегова, стрељаштаву, џудоу, кошарци, ватерполу, каратеу, бициклизму, једрењу, мачевању, стрељаштву - глинени голубови, стоном тенису, васлању и смучању на води.
ODTucesnicitrkesponzoraОдржане су трке за децу до четiри, до осам и старији узраст, „Трка задовољства“ на 3.600 метара и спонзорска трка штафета у којој је победио тим „Мекдоналдса“ испред „Удружених пивара Србије - Зајечарско“ и Олимпијског комитета Србије. Учествовале су и штафете  „Ас осигурања“, „Војвођанске банке“, „Колор  преса“ и „Марушке“.
Као и ранијих година, компанија “Мекдоналдс” је за све учеснике обезбедиила мајице “Олимпијског дана”, док је ЕКО Србија, бронзани спонзор ОКС обезбедила два пута по 50 литара горива за најстарију и најбројнију породицу у “Породичној трци”.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани