Кућа Добрих Вести

Login

Одобрено 39,5 милиона динара за 215 предузећа

Оцените овај чланак
(2 гласова)

NARRБЕОГРАД - Национална агенција за регионални развој (НАРРодобрила је 39,5 милиона динара за 215 малих и средњих предузећа, по овогодишњем јавном позиву за доделу бесповратних средстава намењених развоју конкурентности.

На адресу те агенције, на основу конкурса, пристигло је укупно 710 пријава, а од 215 одобрених захтева чак 62,3 одсто односило се на доделу бесповратних средстава за уређење пословања у складу са захтевима међународних стандарда.
Четвртина пројеката односи се на израду и примену специјализованог софтвера, а седам одсто за побољшање постојећих и развој нових производа и услуга, oбјавила је та агенција.

Мања заинтересованост за едукацију запослених    

У знатно мањем проценту било је заинтересованих за добијање средстава намењених едукацији запослених, побољшању постојећих и развоју нових технолошких процеса, као и за тестирање нових производа.
Територијални распоред пријава одговара нивоу регионалне развијености малих и средњих предузећа и предузетништва (МСПП), наведено је у саопштењу Националне агенције за регионални развој.
Највише пријава пристигло је из Града Београда, Новог Сада, Ваљева, Лесковца, Параћина, Пожеге и Чачка, те је у складу са тим и процентуална заступљеност одобрених захтева.
Средства се додељују у износу од 50.000 до 800.000 динара за наведене активности, а Национална агенција ће на основу уговора са корисником средстава, рефундирати до половине износа од укупне вредности пројекта, без пореза на додату вредност (ПДВ).

                                                                                                                           Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 10 јул 2013 18:48
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија