A+ A A-

Оснива се удружење „Women in Tech Serbia“

Оцените овај чланак
(4 гласова)

zeneeeeБЕОГРАД - Иницијатива за оснивање невладине оргнизације Women in Tech Serbia, чији је основни циљ повезивање жена у технолошкој заједници, ових дана ће се коначно и реализовати.

У част оснивања првог удружења које ће окупити жене из технолошких струка у Србији 13. септембра биће одржано и оснивачко вече у београдском ресторану „Caruso“.
Током вечери, три говорнице представиће три различите стране ICT индустрије.
Драгана Милинковић – некад једна од најмлађих ИТ професора у Србији (Универзитет Браћа Карић), продуценткиња, дизајнерка и популарни лондонски DJ. Ова млада дама редифинисала је мултиаскинг за 21. Век.
Међу говорницама, наћи ће се и Ана Јовановић, суоснивач школе за веб дизајн и чланица удружења пословних жена Србије.

Помоћ у пласману производа на извозна тржишта

Women in Tech Serbia биће независна невладина организација са седиштем у Београду.
Намера ове организације је да пронађе и окупи како индивидуалне жене такои предузећа који су жене део власничке структуре или на водећим позицијама у Србији и балканском региону, са мисијом да промовише такве појединце и предузећа и пружи директан приступ за пласман на међународна тржишта, као и да обезбеди присту директним инвестицијама за предузећа и стартапове у којима су жене део власничке структуре или део менаџмента.
Приоретет ће бити чланицама понудити директан приступ тржиштима САД, као и на Блиском истоку, на којима је потражња за решења и производе из ових подручја у великом порасту.
Наравно, Women in Tech Serbia радо ће отворити врата и представницима јачег пола јер, како кажу, организација није настројена према томе да издваја жене, него да промовише њихов успешан рад и пројекте.
Иначе, ова организација у преговорима је и око оснивања огранак „Girls in Tech“.
Цена карте за присуствовање оснивачкој вечери је симболичних 1700 динара, којима сви гости остварују право и да се међу првима учлане у удружење Women in Tech Serbia.

                                                                        Извор: Кућа добрих вести/портал Women in Tech Serbiа  


Последњи пут измењено петак, 13 септембар 2013 00:13
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани