Кућа Добрих Вести

Login

Председнички тандем из Крагујевца нишани Минхен

Оцените овај чланак
(2 гласова)

1minhennemanjaiandreaКРАГУЈЕВАЦ - Андреа Арсовић председник Стрељачког клуба Партизан и Немања Миросављев председник Стрељачке дружине Нови Сад, обоје активни стрелци и репрезентивци, завршне припреме за финале Светског купа у Минхену од 6. до 12. новембра спровели су у Крагујевцу у новом затвореном стрелишту за малокалибарско (МК) оружје.


- Услови су били изванредни и радили смо вредно и МК и ваздушним оружјем - каже Драган Доневић тренер Андрее Арсовић у Партизану и репрезентацији.- Захваљујемо се на гостопримству нашим спортским пријатељима из крагујевачке дружине “Чика Мата”. Ове припреме су део програма олимпијских кандидата за Рио 2016. који подржава Олимпијски комитет Србије.
Андреа Арсовић се пласирала за финале Светског купа у Минхену са оба оружја МК и ваздушном пушком, док је Миросављев изборио учешће МК пушком тростав 3 пута 40 метака. Ваздушном пушком гађаће Ивана Максимовић („Академија Максимовић“).
Арсовићева и Максимовићева излазе на ватрену линију 9. новембра ваздушном пушком, док је тростав за мушкарце, где ће кристални глобус ИССФ нишанити Немања Миросављев, 10. новембра.
 Андреи Арсовић ће ово бити треће учешће у финалу Светског купа. У претходна два освојила је шеста места ваздушном пушком 2010. у Бангкоку и 2012. у Минхену. Пласман у финале Светског купа МК пушком изборила је златним медаљама на Светским куповима у Форт Бенингу и Чангону. Ваздушном пушком пласирала се пошто је  оборила светски рекорд основног дела са 419,7 кругова на Светском купу у Чангвону и зарадила 15 поена што јој је, уз два поена за седмо место у плеј офу, донело 17 бодова и улазницу за Минхен. На новембарској ранг листи ИССФ је четврта МК и седма ваздушном пушком.
Миросављеву ће ово бити девето учешће у финалу. Има кристални глобус за победу МК пушком тростав 1995. у Минхену и бронзану медаљу 2011. у Вроцлаву.  Био је четврти у троставу 2012. у Бангкоку и два пута шести 2010. у Минхену и 2008. у Бангкоку. Миросављев се квалификовао  победом у троставу на Светском купу у Минхену. Тренутно је  четврти на светској ранг листи МК пушком тростав.
Ивани Максимовић  је ово друго учешће у финалу Светског купа. Прошле године у Бангкоку била је пета МК пушком тростав. Квалификовала се за финале Светског купа бронзаном медаљом ваздушном пушком на Светском купу у Чангвону. Тренутно је друга МК и 13. ваздушом пушком на светским ранг листама.
Пиштољем, са оба оружја (МК и ваздушни пиштољ) гађаће Андрија Златић („Алекса Дејовић“) и Зорана Аруновић (Црвена звезда), а ваздушним пиштољем Јасна Шекарић (Црвена звезда).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 03 новембар 2013 13:53
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија