Кућа Добрих Вести

Login

Станковић у Радничком, Марић и Јовановић у ОБК Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1radnickijovanovicmaricupozadinihasanovicБЕОГРАД - Марко Станковић репрезентативац ЦЦН Металца из Краљева прешао је у крагујевачки Раднички. Крагујевачне су напустили Дејан Марић победник класика Београд – Чачак и Лиге Србије 2012. и Небојша Јовановић олимпијац из Пекинга 2008. двоструки државни шампион, победник Лиге Србије 2011. и шести  за возаче до 23 године на ЕШ у Атини 2003. и преселили се код Ивана Стевића у ОБК Београд!


Млади Александар Роман, велики таленат у планинском бициклизму, јуниор Једноте из Шида прешао и је у Партизан и дебитовао победом  на недавној трци у цикло кросу.
Станковић је ове године освојио друго место у генералном пласману у Лиги Србије у друмском бициклизму уз победу на Великој награди Ниша. Био је четврти на Првенству Србије - друм.
- Већ сма потписао уговор са Радничким на једну годину  – каже Марко Станковић 25 – годишњи бициклиста -  Вереница ми живи у Крагујевцу тако да ћу и ја да се преселим и било је нормално, пошто желим још да возим, да нађем клуб у том граду. Надам се да ће растанак од ЦЦН Металца, коме сам доста дао и у коме сам забележио лепе резултате, бити пријатељски и да ћемо се са осмехом сретати и убудуће на тркама.
Крагујевачки Раднички је победник Лиге Србије у друмском бициклизму ове године и спортски директор Александар Марић каже да ће и догодине имати екипу за прво место:
- Станковић је лепо појачање. Марић и Јовановић су желели да наставе каријеру у ОБК Београду и  желимо им све најбоље. Остаћемо и без искусног Горана Шмелцеровића који ће се вратити у матични клуб Дубочицу из Лесковца. Међутим, мислим да имамо добру екипу на друму у којој су, уз Станковића, и Есад Хасановић трећи у Лиги Сбрије ове сезоне,  Ото Голубовић, Бојан Ђурђић и Никола Филиповић суперталентовани бициклиста који је дошао из крагујевачке Цикломаније. Хасановић  је у Новом Пазару отворио продавницу бицикала и на њега, како смо се договорили, нећемо рачунати за дуже етапне трке. Имаћемо и два добра возача у планинском бициклизму. Најбољи српски бициклиста на планинском бициклу Бојан Ђурђић се опоравио од лома кључне кости у септембру у Кини и прирема се за нову сезону. Са њиме ће возити и Ненад Филиповић који је подејднако добар и на планинском бициклу. Кадет Никола Гвозденовић, који је универзалан возач и за друм и за планину, нам је велика нада за добре пласмане у млађим категоријама.
Прве припреме Раднички ће организовати на Јадрану после Шамионата Србије у цикло кросу који је планиран за 26. јануар 2014. на стази код стадиона Партизана у Београду.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 28 децембар 2013 15:51
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија