Кућа Добрих Вести

Login

Руски „Словенски мост“ у потрази за партнерима у Србији

Оцените овај чланак
(8 гласова)

vezaaaaaaБЕОГРАД – Транспорт и продаја робе на руском тржишту одувек су били проблем за мала и средња предузећа из Србије.

Иако постоји Споразум о слободној трговини између Србије и Руске Федерације његови потенцијали се не користе у довољној мери, јер да би продали своју робу предузећа морају да обезбеде логистичку и дистрибутивну подршку, као и локалног партнера на руском тржишту. А то све кошта и новца и времена.
Препознајући управо тај недостатак, трговинска организација „Словенски мост 2013“ обезбеђује пословне везе између привредника малог и средњег бизниса у Русији, Србији и балканским земљама, пружа помоћ у проналажењу тржишта на територији тих земаља и стручну подршку .
У овом тренутку ова фирма ради извоз и увоз боја, лакова, лепка, текстилних производа, радне одеће и радничких чизама, разноврсних украсних декоративних садница...

Компанија развија тренутно следеће области:

Продаја боје и лакова руског и српског порекла у Србији и Русији
Испоруке текстила српског и руског порекла у Русији и Србији
Испорука украсних биља српског порекла на територији Русије
Испорука радних одела и радних чизама руског порекла у Србији
И ненадано у овој групи нашла се: организација риболова за руске туристе у Србији

Ова фирма једна је од 87 предузећа која учествују на руско-српској привредној изложби „Експо Русија Србија 2014“ која се одржава од 5. до 7. марта у Београдском хотелу „Метропол“.
„Словенски мост“ не носи случајно овај назив – у потрази је за партнерима у Србији које су заинтересовани за улазак на руско тржиште. Ако вас интересује могућа сарадња контактирајте је путем мејла: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Више информација о могућности да контактирате ову фирму прочитајте ОВДЕ.

Српска роба има шансу да пронађе своје место на руском тржишту

Суоснивач „Словенског моста“ Владимир Анатољевич Шебељски каже у разговору за "Кућу добрих вести" да постоји велики интерес и српских и руских предузећа за сарадњу.
Он је подсетио и да је некада југословенски производ био уважаван и тражен на руском тржишту и изразио очекивање да ће та времена поново доћи.
Без обзира на све околности руски купац је захтеван и изнад свега га интересује квалитет производа који жели да купи. „Српска роба свакако има могућност да пронађе своје место на тржишту Русије, само је потребна добра логистичка подршка за 3.000 километара растојања“, категоричан је он.
„Ми у Русији тражимо партнере за српске парнтере и обрнуто. За сада смо доста успешни у томе. За ту своју услугу ми узимамо мали проценат. Имамо и своје производе. Рецимо, ја сам произвођач боја и лакова, које пласирам овде. Са друге стране, трудимо се да докажемо Русима да Срби имају много тога што њима треба“, истиче овај вредан Рус.
Најважније је, како каже, „перестроит голову“, односно променити начин размишљања о потреби за умрежавањем и сарадњом“, навео је он.
На питање како смањити транспортни трошак, Владимир каже да се можете снаћи на разне начине, па између осталог, ако је реч о расклапајућим прозводима они се транспортују у расклопљеним деловима. У суштини, добра организација је пола посла, сматра Владимир.
„На пример ако мало и средње предузеће нема финансијских могућности да транспортује целу машину, онда се она превози у деловима. Ми немамо транспорт у нашем власништву, али повезујемо фирме са транспортним предузећима“, објашњава Владимир.

Испорука четинара на руско тржиште

cetinariiiiiiiОва трговинска фирма већ трећу годину је ангажована у испоруци четинарских и листопадних биљака из Србије у Русију. Више од 150 врста екслузивних врста и варијетета биљака као што су: берберис, веигела, бадем , бисерак, туја, бор, и многи други који су популарни код пејзажних архитеката, али и код обичних становника Русије.
Трговинска организација „Словенски мост“ планира даље ширење и јачање веза са српским узгајивачима и добављачима биљака и позива нове партнере, односно власнике и представнике расадника украсног биља за велике испоруке своје робе у Русију.

Порука коју вам шаље "Словенски мост" да је у могућности да вам помогне да приширите границе вашег пословања! Контактирајте их, а ако вам је "Кућа добрих вести", бар делимично помогла овом информацијом у томе, ми смо задовољни и желимо свима да остваре што боље пословне резултате.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 06 март 2014 22:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија