Кућа Добрих Вести

Login

Егеља седми у Брну

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1memorijalubrnureprezentacijasmiljanicvasiljevicselektormihajlovicegeljaБРНO- Српски стрелац на глинене голубове – трап Максим Егеља освојио се одлично седмо место са 114 голубова на „Меморијалу Беднарик” у чешком граду Брно у спомен на олимпијског вицешампиона 1988. и двоструког светског првака 1985 и 1986 који је изгубио живот у саобраћајној несрећи после Сеула.
Борко Васиљевић се пласирао на 13. позицију са 107, а Немања Смиљанић на 16. место са 106 голубова. Гађало је 28 јуниора.


- Егеља је распуцавао за улазак у финале- каже селектор Дејан Михајловић.- Испао је на трећем метку. На лепом стрелишту, нама је ово такмичење добро послужило пред јуниорски Светски куп у Сулу од 26. до 30. маја и ту ће гађати Смиљанић, Васиљевић и Марко Дрљача. Такође, 6. до 12. јуна Немања Смиљанић и Зоран Јакшић гађаће на сениорксом Светском купу у Минхену. Све су ово припреме за Шампионат Европе који ће се одржати од 16. до 27. јуна у Шарлошпусти у Мађарској на веома захтевном стрелишту. На повраку из Минхенљ остаћемо дан два и тренирати на њему.
Михајловић се у име свих стрелаца захвалио Олимпијском комитету Србије и Министарству омладине и спорта Србије на подршци Стрељачком савезу за летеће мете Србије.

Извор. Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија