Кућа Добрих Вести

Login

Седми Државни пчеларски сајам

Оцените овај чланак
(4 гласова)

pceleБЕОГРАД – Седми Државни пчеларски сајам одржаће се у суботу, 28. фебруара, у хали 2 Београдског сајма.

 

Савез пчеларских организација Србије броји 9.308 чланова организованих у 225 пчеларских организација. Државни пчеларски сајам, са међународним учешћем, је један од најпосећенијих сајмова на Београдском сајму, а у тренутку отварања буде присутно и преко 5.000 људи.

 

 

Овом приликом биће представљени и досадашњи резултати пројекта „Река меда“ суфинансираног од стране Европске уније, Аустријске агенције за развој и СПОС-а.

 

Прави мед на тржишту


Савез пчеларских организација Србије већ годинама ради на увођењу стандарда квалитета под називом „Добра пчеларска пракса“. Овај стандард је успостављен, и то у оквиру заједничког пројекта са ЕУ и Аустријском развојном агенцијом. Један од резултата овог пројекта је јединствена тегла за мед, специфичног облика, у којој ће пчелари савеза који добровољно приступе стандарду понудити мед нашем тржишту. Та амбалажа ће управо бити гарант квалитета меда.


Припрема се и нови Правилник о квалитету меда који би требало да уведе и нове анализе које гарантују потпуно утврђивање фалсификата на тржишту. После усвојања ових прописа нико неће моћи да у мед додаје разне заслађиваче а да не буде строго санкционисан.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 

 


Последњи пут измењено уторак, 24 фебруар 2015 14:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија