Кућа Добрих Вести

Login

Атлантик група пустила у погон фабрику у Новој Градишци

Оцените овај чланак
(2 гласова)

emilЗАГРЕБ – Атлантик Група је данас отворила нови савремени погон за производњу енергетских плочица у Индустријском парку Нова Градишка.


Инвестиција је вредна 13 милиона евра, а реч је о асортиману спортске прехране и обједињавању укупне производње овог асортимана у сопственим производним капацитетима.


„Изузетно смо поносни због чињенице да је фабрика завршена у само десет месеци, за шта смо захвални великом труду наших запослених и партнера. Овај пројекат је пример могућности ефикасног инвестирања у Хрватској, у чему смо имали велику потпору локалне заједнице и државних институција, као и финансијских партнера, прије свега Европске банке за обнову и развој“, изјавио је на отварању Емил Тедески.


Пројекат је, наиме, финансиран сопственим средствима компаније и кредитом ЕБРД-а, а Нова Градишка је изабрана као најповољнија инвестициона дестинација у конкуренцији више од 90 локалитета.

tedesku

 

Атлантик Група је с брендом Multipower водећи европски произвођач спортске прехране, која се највећим делом производи у Атлантиковој фабрици у околини Хамбурга (прашкасти производи и компримати) као и у Рогашкој Слатини (напици).


Ова инвестиција представља наставак консолидације производњих капацитета, па се од данас и асортиман енергетских плочица, које су се досад производиле код треће стране, ради у сопственом погону. Више од 99 одсто производње из ове фабрике намијењено је извозу, примарно на тржишта западне Европе.


Нова фабрика у портфолију Атлантик Групе у Новој Градишци представља додану вредност и у другим сегментима пословања компаније, кроз могућност размене знања и ширења асортимана у сарадњи с другим пословним подручјима која носе прехрамбени предзнак.
Савремени трендови исхране производњу хране усмеравају све више према сегменту здравих и функционалних оброка, а уз нове капацитете, компетенције у оквиру система моћиће на најбољи начин да изађу у сусрет таквим потребама и навикама исхране у убрзаном начину живота.

tedesku1

 

Фабрика у бројкама


13 милиона евра
50 запослених
6000 квадратних метара
10 месеци од почетка инвестиције
37 година Multipowera
90 метара производне траке
300-450 комада енeргетских плочица у минути
83 милиона енергетских плочица годишње

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 16 март 2015 22:19
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија