Кућа Добрих Вести

Login

Себићу измакла виза за Рио!

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1CANGVONSEBICFOTOISSFЧАНГВОН - Миленко Себић заузео је шесто место у финалу ваздушном пушком првог дана Светског купа у Чангвону у Кореји са 122,1 круг, али му је измакла олимпијска виза за Рио. Да је био пети, обезбедио би „улазницу“ за олимпијски турнир идуће године!


- Жао ми је што један од најлепших тренутака у мојој каријери нисам окрунио и олимпијском квотом - рекао је после меча Миленко Себић, стрелац Црвене звезде.- Ово ми је прво финале на великим такмичењима у организацији ИССФ и што је најважније  у основном делу сам гађао боље него икад и постигао сам лични рекорд од 626 кругова. То је било и  довољно за улазак међу осам и наставак борбе за медаље и олимпијске визе. Нема лепшег осећаја него гађати финале са самом светском елитом. Финале није било лоше, али је ми је недостајало и мало спортске среће. Идемо даље, ово је тек почетак једног великог такмичења, остале су још две дисциплине.
Од осморице финалиста, четворица су имала олимпијске визе (Камприани - Италија, два Кинеза  Јанг и  Жу јер је Кина изпунила бонус са  два квалификована стрелца у овој дицсиплини и Рус Круглов) и Себић је морао да претекне само једног од преостале четворице да дође до толико жељене олимпијске улазнице.
После десет дијабола имао је само 0,2 круга заостатка у односу на четвртопласираног и петопласираног, Немца Шаленбергера и Руса Круглова који није био у конкренцији и 0,3 круга мање од трећег Кима из Кореје. Пропустио је прилику да се нађе и који степеник више јер је деветом дијаболом погодио 9,9 кругова. У следеће четири дијаболе , Шаленбергер и Ким су  је имали боље поготке и Себић је остао пети, први испод црте за Рио!
Други српски представник у овој дисциплини Милутин Стефановић пласирао се на 13. место са 623,8 кругова. Финала је вредело 626 кругова колико је имао Себић на осмом месту. Пре финала најбољи је био „број један“ на светској ранг листи Хаоран Јанг (Кина) са 630,2 круга. Златну медаљу и олимпијску квоту освојио је Мађар Петер Шиди са 208,2 круга, Кинези Хаоран Јанг (206,7) и Ћинан Жу (185,3) су се окитили сребром и бронзом. Четвртопласирани  До Санг Ким из Кореје (164,7) и петопласирни Немац Николас Шаленбергер (143,4) круга освојили су још две олимпијске визе.
1CANGVONSEBIC2FOTOISSFОдржане су елиминације МК пиштољем за мушкарце и сва три српска стрелца су се пласрала у квалификација у суботу 11. априла. У првој групи од 39 учесника, Андрија Златић је био 15. са 547 кругова. Најбољи резултат имао је  Масуда (Јапан) од 569 кругова.
У другој групи од 45 стрелаца,  Дамир Микец је био други са 567 кругова а Димитрије Гргић девети са 561 круг. Сјајано је гађао Јин из Кореје  - 575 кругова!
Даме су гађале први део дисциплине МК пиштољем 30 плус 30 метака. После 30 метака прецизни део, Јунгеун Јин из Кореје води са 297 кругова. Зорана Аруновић је осма са 291 кругом, Бобана Величковић је 32. са 287, а Јасна Шекарић, која је у Гранади на СП прошле године донела Србији олимпијску визу за Рио, је 48. од 74 учеснице са 283 круга. У суботу 11. априла гађаће се још 30 метака брзом паљабом и осам најбољих на основу укупног резултата наставиће борбу за медаље и две олимпијске визе.
Другог дана Светског купа на ватрену линију ће и три српске такмичарке ваздушном пушком Андреа Арсовић (донела Србији олимпијску визу прошле године у Гранади на СП), Ивана Максимовић и Јелена Живковић.
На Светском купу у Чангвону који ће 2018. бити домаћин Шампионата света, учествује 571 стрелац из 68 земаља.


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија