Кућа Добрих Вести

Login

Борку Васиљевићу други Куп Србије

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1goluboviVasiljevicBorkoБЕОГРАД -  Борко Васиљевић, стрелац  београдског Рикошета, јуниорски репрезентативац Србије победио је у другом Купу Србије у гађању глинених голубова – трап („Меморијал Зорана Веселиновића“) на стрелишту „Бг спортског центра Ковилово“.


 Васиљевић је у првом купу био други иза Ивана Рожека из Јединства трап Стара Пазова. Друго место освојио је Зоран Лукић (Гроф, Калиште код Пожаревца) који је у првом купу био трећи, док је овог пута бронза припала Радету Павловићу из Рикошета.
 У екипној конкуренцији славили су стрелци  београдског Рикошета, испред Грофа из Калишта код Пожаревца који је у првом купу био трећи, и Барајева.
- Временски услови нису били најповољнији, уз доста ниску температуру, и нису ишли на руку такмичарима – истакла је Светлана Станковић Вујичић генерални секретар Стрељачког савеза за летеће мете Србије. - Одзив је  био сличан оном на првом купу, 36 учесника  уз две јуниорке Александру Маљковић са 43 и Николину Благојевић са 38 голубова, и укупно шест екипа. Захваљујемо се Министарству омладине и спорта Србије на изузетној подршци нашем програму, где ово такмичење, које је било уједно и „Меморијал  Зорана Веселиновића“, заузима веома важно место.
1goluboviLukicVasiljevicPavlovicnapostoljujpgПосле основног дела са 125 мета на првом месту је био Васиљевић са 109 голубова, други је био Смиљанић  са 104, а трећи Павловић са 101. У борбе за медаље ушли су још ка четврти Лукић са 100,  пети Јакшић (99) и шести Иванковић (98).
После 15 голубова у полуфиналу Васиљевић је одмах осигурао место у мечу за злато са са 14 голубова. За друго место у финалу финала борили су се Лукић и Јакшић који су у полуфиналу имали по 11 голубова  и прошао је Лукић, док је Јакшић отишао у меч за бронзу. Противника је  добио после  распуцавања Павловића и Смиљанића који су имали по 10 голубова у полуфиналу. Прошао је Павловић. Иванковић је остао шести са 9 голубова.
Злато је освојио  Борко Васиљевић  савладавши Зорана Лукића са 13:10. У борби за треће место Раде Павловић је са 11 мета био бољи од клупског друга Зорана Јакшића (7).
Коначан пласман: 1. Борко Васиљевић (Рикошет), 2. Зоран Лукић (Гроф), 3. Раде Павловић (Рикошет), 4. Зоран Јакшић (обојица Рикошет), 5. Немања Смиљанић (Гроф), 6. Александар Иванковић (Барајево).
Екипно:1. Рикошет Београд 309 (Васиљевић, Павловић, Јакшић), 2. Гроф (Калиште код Пожаревца) 299 (Лукић, Смиљанић, Андрић) 3. Барајево 279 ( Иванковић, С. Николић, Д. Николић) итд.


Последњи пут измењено понедељак, 20 април 2015 16:28
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија