Кућа Добрих Вести

Login

Плетикосић 29. у Форт Бенингу

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

3 dan  fb pletikosic sebic i stefanovicФОРТ БЕНИНГ - Стеван Плетикосић, крагујевачки стрелац, најбоље је пласирани српски такмичар трећег дана Светског купа у стрељаштву у Форт Бенингу у САД.


 Заузео је 29. место МК пушком тростав са 623,2 круга, на 37. позицију пласирао се Миленко Себић са 622 круга, док је 88. Милутуин Стефановић са 618,2 круга.
Пре финала, најбољи је био Американац Мајкл Мекфол са 631,9 кругова, само 0,4 круга мање од светског рекорда. Финале је вредело 626,3 куга.
 У финалу Мекфол је  убедљиво савладао  Норвежанина Оле Кристијана Брина (206,3) и освојио и олимпијску визу. Пошто је  Брин већ испунио норму за Рио, другу олимпијску визу освојио је Индијац Гаган Наранг који је био трећи са 185,8 кругова.
Четвртог дана Светског купа у Форт Бенингу у суботу 6. априла, Бобана Величковић, Јасмина Гргић и Зорана Аруновић бориће  се ваздушним пишзтољме за медаље и три олимпијске визе. Јасна Шекарић гађаће за „ем ку ес“. На ватрену линију изачи ће у елиминацијама МК пушком тростав Ивана Максимовић и Андреа Арсовић.
Србија је у прва три дана Светског купа у Минхену освојила три златне медаље и две олимпијске визе: Милутин Стефановић (ваздушна пушка) и Дамир Микец (МК пиштољ) су  победама оверили и улазнице за олимпијски турнир у Рију, док је Андреа Арсовић, која је олимпијску визу освојила лане на СП у Гранади, тријумфовала ваздушном пушком.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 16 мај 2015 00:06
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија