Кућа Добрих Вести

Login

Српске компаније на пољопривредном сајму у Приштини

Оцените овај чланак
(2 гласова)

pristinaedutareeeeeУ Приштини је данас отворен Међународни пољопривредни сајам на којем излаже и 20 компанија из централне Србије, које су на Косово дошле у организацији Привредне коморе Србије (ПКС).


Председник ПКС Марко Чадеж изјавио је да привредна сарадња мора да постоји, да су наше привреде много више повезане него што мислимо и да наше команије имју тржиште у целом региону.


"То је природно тржиште и морамо сарађивати и тражити заједничке путеве како би могли да отварамо нове послове и да ширимо послове", рекао је Чадеж.


Чадеж је рекао да су од изузетног значаја састанци на сајмовима и презентација онога што компаније могу да понуде - да нађу своје партнере и заједнички праве послове.


„Важно је да из таквих партнерстава и сарадње омогућимо нове заједничке инвестиционе подухвате партнера из целог региона“, рекао је Чадеж.


Привредници из централне Србије који учествују на сајму оценили су да је косовско тржиште значајно за пласман робе као и да је манифестација прилика да тамошње купце подсете на своје производе. На штанду од 140 метара квадратних представља се – Desert, Malina-impex, Nutriko, Дестилерија Зарић-Косјерић, Frigoland, R.B. Global, BGB-Barrington group Balkan, TMB Diamond, Boš partner, Lovo promet, Zlatiborac, Agro Projekt, Tehnoplum, Подрум Алексић, Мара, Дестилерија Чолић, Нишка млекара, PG Vera, Опште удружење предузетника општине Ариље, Винарија Статус и подрум Малча.


На сајму у Приштини излаже више од 100 излагача, а догађај су организовале „Привредна комора Србије“ и „Привредна комора Косова“ уз подршку међународне организације SPARK.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 30 септембар 2015 23:20
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија