Кућа Добрих Вести

Login

Београдски маратон у најави

Оцените овај чланак
(1 Глас)

beomaratonciiiiiБЕОГРАД - Двадесет девети Београдски маратон одржаће се 16. априла, а припреме су ове године почеле знатно раније него пре. У овом тренутку већ је пријављено две хиљаде такмичара, што је четири пута више него у исто време прошле године.


Маратон је манифестација по којој је Београд препознатљив не само у овом делу Европе већ и у читавом свету као „престоница спорта” и додао да се на овогодишњем маратону очекује милионити учесник, објавио је Беоинфо.


Према речима градоначелника Београда Синише Малог ове године очекује нас и један јубилеј, а то је милионити учесник маратона, који ће добити пехар у трајно власништвo.


„Особама са инвалидитетом биће омогућено да трче Трку задовољства, што је нарочито важно јер ћемо до краја месеца основати Савет за подршку особама са инвалидитетом. Поред маратона, полумаратона и Трке задовољства, као и увек очекује нас и Дечји маратон, али и трка са кућним љубимцима. Све ће то бити сјајна увертира за јубиларни, тридесети маратон наредне године, који ће бити другачији од других“, истакао је Мали.


Могуће повећање наградног фонда


Градоначелник је најавио да ће се покушати и да се повећа наградни фонд, како би се привукао што већи број тркача, а маратон и Београд промовисали на прави начин. Туристички потенцијал маратона је велик и његов допринос износи десетак милиона евра, нагласио је Мали.


Он је подсетио да је Београдски маратон прошле године промовисан у Њујорку, те да ће слична ствар бити урађена и ове године, и захвалио организаторима на свему што је учињено до сада.


Директор „Београдског маратона” Дејан Николић рекао je да су у ранијем периоду, нажалост, постојали извесни проблеми, о чему се ћутало, али да манифестација тренутно има безмало највећу подршку града до сада.
„Град и маратон су симбиоза свуда у свету и само на тај начин организација може да буде добра. То није само слика нашег града која одлази у свет већ и демонстрација способности да се организују тако комплексна такмичења“, истакао је Николић.


Сертфикат за квалитет и безбедност


Он је подсетио да је маратон прошле године добио сертификат за квалитет и безбедност у организацији догађаја, а ове ће поднети захтев за добијање „пет звездица”, што је највиши статус у европској атлетици. Такође, постоји намера и да се Светској атлетској федерацији поднесе захтев за добијање једне од значки, која у систему уличних трка додељује бронзане, сребрне или златне значке. Верујемо и знамо да тако нешто може да се деси и Београдском маратону јер ужива велику подршку града, рекао је Николић.

 

Директор „Београдског маратона” је најавио и кандидатуру за организацију следећег конгреса Светског удружења маратона и уличних трка.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 14 јануар 2016 21:48
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија