Кућа Добрих Вести

Login

У Врању отворена италијанска фабрика обуће „Геокс“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

geoxxxxxБЕОГРАД - Италијанска фабрика за производњу обуће Геокс званично је отворила своје погоне у Врању.


Према најавама, „Геокс“ намерава да у Врању запосли око 1.200 радника, а да годишње производи 1.250.000 пари женске модне обуће високог квалитета.


У изградњу фабрике италијанска компанија уложила је 15,8 милиона евра, док Влада Србије изградњу и отварање субвенционише са 11,25 милиона евра, односно са 9.000 евра по сваком новоотвореном радном месту, објавило је Министарство привреде.
То је прва италијанска фабрика која је изграђена у индустријској зони у Врању.


Влада је, такође, Врању дала 100 милиона динара за уређење земљишта у Слободној зони, што је био предуслов да може да почне изградња фабрике.


Град Врање је по уговору завршио комплетну инфраструктуру у том делу индустријске зоне Бунушевац, а у плану је и изградња обилазнице.


Свечаном отварању присуствовао је министар привреде Жељко Сертић и први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић.


Група Геокс присутна је у 114 земаља, у око 10.000 продавница, а поседује око 1.200 радњи у којима се продаје само марка „Геокс“.
Остварује 70 одсто свог промета изван Италије, а у 2014. остварила је приходе у висини од 824,2 милиона евра.


За то предузеће ради 30.000 радника, како запослених, тако и спољних сарадника.


Производни асортиман обухвата женску и дечју класичну, бизнис, спортску и модну одећу и обућу.


Италијанска компанија има производне погоне у Кини, Вијетнаму, Индонезији, Јужној Кореји и Бразилу.


Врпцу су свечано пресекли премијер Александар Вучић, директор Геокса Марио Морети Полегато и градоначелник Врања Зоран Антић, после чега су кренули у обилазак постројења.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 01 фебруар 2016 20:46
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија