Кућа Добрих Вести

Login

Пријаве за програм предузетништва, најбољима пут у Берлин

Оцените овај чланак
(2 гласова)

starterydfdfdБЕОГРАД - Компанија SAP чија се мисија заснива на побољшању стандарда живота људи, подржаће ове године иновативне социјалне предузетнике из земаља CEE регије кроз Startery CEE програм, који организују Social Impact и Ashoka.


Тако ће 25 одабраних стартапа из поменуте регије добити шансу да представи и развије своје идеје и пројекте на четвородневном самиту који ће се одржати у Варшави од 6. до 11. новембра текуће године.


Ипак, правила налажу да ће само три најбоља пројекта добити карте за двонедељни боравак на Social Impact Lab Berlin догађају. Са друге стране, захваљујући методама Design Thinkingи Business Model Generationa друштвени предузетници који представљају бизнисе у њиховим концептуалним или раним стадијумима, научиће како да своје идеје спроведу у праксу, наводи се у саопштењу.


Њима ће тако најбоље помоћи експерти вољни да поделе своја искуства и размишљања и да воде новајлије кроз процес дефинисања концепата пословања, прототипове, базу корисника, финансирање и убеђивање релевантних ауторитета и јавности да активно учествују у процесу покретања друштвених променама у њиховим регионима. Подсећања ради, прошле године, учесници Startery CEE имали су могућност да представе своје иновативне идеје у Софији, а током догађаја, сви учесници су добили могућност да унапреде своје идеје и пословне моделе заједно са експертима из SAP-a i Social Impact-a.


Пожурите, пријаве су отворене до сутра.


Поводом предсројећег догађаја, огласио се и Асход Дерандонyан, који је иначе друштвени предузетник из Бугарске као и председник Листен Уп фондације, који је том приликом рекао:


Ово је била одлична могућност за умрежавање и размену идеја у области социјалног предузетништва. Дељење наших искустава и изазова било је веома корисно, нарочито када се ради о предузетништву у Централној и Источној Европи, с обзиром да пуно нас дели сличне проблеме у регији, а који су у вези са друштвеним проблемима, економским околностима, волонтерству и политиком владе.


Из организације истичу да сви потенцијални и заинтересовани друштвени предузетници из CEE регије могу да се пријаве на самит путем посебног линка, док је више информација могуће пронаћи путем званичног сајта Startery-a.

 

Извор: Netokracija.rs


Последњи пут измењено субота, 10 септембар 2016 21:58
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија