Кућа Добрих Вести

Login

„Фабрика” за индивудалне креативце

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ondlinebisnieСОМБОР - У Сомбору је почео да ради први „coworking“ простор који се налази у старој касарни у Сомбору.


„Фабрика” је 12. јануара пуштена у рад , а реч је о простору за рад локалним независним професионалцима (фриленсерима), али и свим људима ван Сомбора који желе да дођу, живе и раде неко време у нашем граду.


„Људи треба само да донесу свој лаптоп, а „Фабрика” обезбеђује удобан канцеларијски намештај и брз интернет, а онда и заједницу која ће пружити много квалитетнији професионални живот од рада од куће.

 

Одржаваћемо различите врсте догађаја и дружења која би требало да помогну таквој заједници да се изгради. Када се уходамо, покрећемо и први програм подршке локалним идејама од великог друштвеног значаја. Тимови младих Сомбораца који буду хтели да учине нешто супер за свој град, добиће од нас радни простор, менторску подршку, а надамо се и финансијску основу за рад. Значајно је напоменути да је Фабрика непрофитни пројекат - сав новац од чланарина који преостане након покривања трошкова биће усмерен у горе описане пројекте развоја локалне заједнице“, испричао је Срђан Бајић, један од оснивача „Фабрике”.


Средства за отварање простора од којег се очекује да у Сомбор доведе младе информатичаре из Србије и иностранства, али и друге „креативце”, прикупљана су најпре на платформи Indiegogo, па се оснивачи захваљују свима који су веровали у идеју и подржали је.


Значајна стратешка подршка стигла је и од предузећа Agri Business Partner, наиме Фабрика се налази у њиховом пословном простору. 


Извор: Кућа добрих вести/SOinfo.org


Последњи пут измењено субота, 14 јануар 2017 23:08
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија