A+ A A-

Конференција о кластерима у Дубровнику

Оцените овај чланак
(1 Глас)

duborvnikjjjkБЕОГРАД - Kонференција о кластерима у Југоисточној Европи одржаће се у Дубровнику од 10. до 11. априла у хотелу Шератон у организуји Хрватског дрвног кластера, члана Балканско Црноморске Мреже Куће кластера, једног од оснивача Кластера конкурентности дрвно-прерађивачког сектора и једног од активнијих пословних кластера у Хрватској.


Конференција у Дубровнику има за циљ сагледавање проблематике кластера и прилика је за расправу, анализу многобројних предлога и доношење квалитетних закључака, који могу убрзо бити преточени у конкретне мере за јачање конкурентности, али и опоравак кластера, објавила је Кућа кластера из Ниша.

 


Економски аналитичар Guste Santini даће пресек кластерске сцене у Хрватској те одређене препоруке око наставка тог процеса.


О наредним активностима на убрзавању процеса кластеризације, упознати су колеге из земаља ЈИЕ, али и стручњаци из надлежних ЕУ институција из Bruxellesa те припадајућих кластерских организација и академске заједнице из Аустрије, Немачке и Италије.


Углавном су забежени врло позитивни коментари и оцењено је, како у контексту хроничног недостатка литературе о кластерима, слични радови представљају важан допринос будућим истраживањима кластера, посебно у Хрватској и региону ЈИЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 21 март 2017 21:35
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани